Asuntoauton tuonti Saksasta

VIHERSAARI RAINE 11.06.2009 22:31

Tuotin vaunun vuosi sitten välittäjän kautta. Nyt tekis mieli hakea asuntoauto, ihan ite. Nyt haluaisin tietää: Onko edullisin ostaa Saksasta? Mitä maksuja (vero, tulli ym.) Miten on hinta verrattuna suomeen? Uusi/käytety Onko järkeä tuoda uusi tai käytetty ja kuinka vanha? Missä merkeissä paras voitto? Missä huonoin? Ym ym Kertokaa kokemuksia.

KIISKI ANTTI 12.06.2009 09:39

Viime keväänä hain omani, tässä linkki vanhaan viestiin: http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailuautot/?x26555=24334922

KIISKI ANTTI 12.06.2009 10:20

Lisäyksenä vielä kehuja Tank Reisemobilen palveluista takuu-korjauksissa. Autoni tuulilasi vuosi kovalla sateella vettä sisään. Sovin Renen kanssa että keväällä kun tulemme saksaan vien auton heille korjattavaksi.

Paikan päällä "Meister" tutki lasia ja totesi että vaihdetaan koko lasi kun paikkailuista ei aina tiedä että pitävätkö ja kun kerran sen verran kaukaa tullaan.

Korjauksen ajaksi saimme käyttöömme 2008 mallisen integroidun Pilote Moovéo I 647 auton ettei tarvinnut tumput suorina odotella. Auto on myynnissä Tank-Reisemobilessa: http://www.reisemobil-international.de/haendler2/gebrauchter.html?id=109809&table=reisemobile

Samalla oli hyvä tehdä vertailua halpis-autoon. Täytyy sanoa että olin tyytyväinen kun sain oman auton takaisin :-). Melkoinen räminä ja kolina oli ajon aikana tuossa Mooveossa, radiota oli ihan turha edes yrittää kuunnella. Koirakin oli ihan hermona aina tien päällä, vilkkuillen ympärilleen että kohta kyllä jotain tippuu päähän :-).

Alustana tuossa oli Ducato 2.3l 130 hv:n koneella, joka on kyllä ihan hyvä ajettava ja tuntui pirteältä. Kytkin poljin vaatii näköjään vähän totuttelua oudon pystysuoran liikeratansa takia. Samalla vahvistui ajatus että kyllä automaatti-vaihteisto on kätevä ;-)

Sisustukseltaanhan nuo halvemman pään autot on aika askeettisia ja heppoisen oloisia. Kaarevia pintoja ei paljoa löydy, kaikki on koottu suorasta levy-tavarasta.

Kokemus herätti kyllä ajatuksen että ennemmin kannattaa sijoittaa pennosensa käytettyyn laadukkaaseen autoon kuin uuteen halvan luokan autoon.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.