Teippausten poisto

VIRKKI JALO 11.06.2009 09:24

Kuka tietäisi miten matkailuautosta saa koristeteippaukset pois pilaamatta maalipintaa?

HYTÖNEN RAIMO 11.06.2009 09:43

Lämmitä (mutta älä polta) esimerkiksi kuumailmapuhaltimella teippiä ja kisko pois. Joissakin tapauksissa jäljelle voi jäädä vähän liimajäämiä, mutta ne saa pois asiaankuuluvilla puhdistusaineilla. Älä kuitenkaan käytä asetonia, koska sen mukana irtoaa maalikin ja jos kyse on muovipinnasta, sekin voi kärsiä vaurioita.

KUNNAS TAPANI 11.06.2009 11:22

En suosittele kuumailmapuhallinta, tavallinen hiustenkuivaaja riittää. Lämmitä teippi niin, että liima pehmenee ja teippi liimoineen nousee siististi ylös. Jos et halua repiä teippiä kynsilläsi, käytä muovista teräasetta, esim. kertakäyttöveistä. Jos liimajäämiä jää, suosittelen puhdistusaineeksi Sinolia. Mitään asetonin tai tärpätin kaltaisia myrkkyjä ei kannata käyttää. Lopuksi pesu, ettei jää Sinoliakaan pintaan.

Lisäksi tarvitset kaksi tölkkiä olutta - toinen työn aikaiseksi voiteluaineeksi ja toinen työn valmistuttua nautittavaksi. Nämä edellyttäen, että ei ole tarvis lähteä heti ajamaan.

Varaudu toistamaan tuo Sinolilla pyyhkiminen muutamaan kertaan tulevien viikkojen aikana - vaikka pinta näyttäisi ihan puhtaalta, jää siihen aina kuitenkin vähän liimaa, johon lika tarttuu.

SIIRILÄ KARI 11.06.2009 11:36

Varaosaliikkeissä on myytävänä Teipinpoistolaikka (Tape off disc), joka kiinnitetään porakoneeseen. Joka konstilla on iso ja inhoittava homma ja mielellään maalipinta vaurioituu.

REINI SEPPO 11.06.2009 15:08

Sillä kuumailma puhaltimella!!! Saat riitävän ison alueen "lämpöiseksi" EI KUITENKAAN LIIAN KUUMAKSI(riittävän kaukaa) ja vetämällä teippiä oikeassa kulmassa ,ei jää liima jäännettä juuri lainkaan!!! Jos se lähtee sentin kokoisina kappaleina, on liian kylmää. Jos taas katkeilee vedettäessä ,liian kuumaa t.se

HYTÖNEN RAIMO 11.06.2009 15:27

Just näin. Eikä ole mikään iso homma. Vasta vaihdoin haalistuneet koristeteipit uusiin ja hyvin lähti - ilman mitään vaurioita.

IPATTI VEIKKO 12.06.2009 18:53

Paras homma on sytkäribensa ja sormet. Kostuta merkki ja sormen päällä rullaa irti ja lopuksi bensalla ja ratillä siivoa liimat pois. Teräasetta ja muuta työkalua ei tarvita.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.