Peruutuskameran asennus Adria 660SL as autoon

KOPONEN JARMO 08.06.2009 13:46

Tarkoitus on asentaa juuri hankittu johdollinen peruutuskamera em asuntoautoon. Vuosimalli on 2008. Kuinka kannattaa kameran johdon läpivienti tehdä auton peräseinän läpi? Autossa on kamerakaapeli johdotettu kojelaudasta valmiiksi takaseinän sisäkaappiin?

KIISKI ANTTI 08.06.2009 14:23

Reikäsahalla reikä seinään, johto läpi ja valkoisella Sikalla tiivistys. Näin minä sen tein.

Reiän paikka kannattaa, jos mahdollista, katsoa kameran taakse niin ei ota silmään. Jätin vielä kaapeliin tippa lenkin niin ei uita vettä seinään jos (kun :-) tiivistys kuitenkin joskus pettää.

Selviät pienemmällä reiällä jos irroitat liittimet (jos mahdollista) tai katkaiset johdot. Itse tein sen verran ison reiän (olisko ollut 16mm) että liitin mahtui läpi.

KUJANPÄÄ MARKKU 08.06.2009 16:49

Porasin 10mm terällä ja avarsin sillä vielä reikää hieman, jotta liittimet mahtui. Loctite liimatiivistettä N:o 595 käytin reiän tukkimiseen. Laitoin johdon alaviistoon reiästä läpi ja tungin ensin massaa 'kissan hännän' alle ja taivutin piuhan alaviistoon ja sitten samat mömmöt päälle. Mistä mä tiedän kuuluuko se noin tehdä, mutta mä tein niin. Ainakin kamera talvehti kiinnityksineen viime talven, eikä kosteusmittauksessa nyt keväällä ollu mitään häikkää siinä ympäristössä eikä muuallakaan..

AHOLA JARI 08.06.2009 22:03

Tässä minun versio - ei näkyvää reikää seinässä; http://tinyurl.com/klgqsd Eli lisäjarruvalon koteloa hyödynnetty, tuplatiiviys, ei ruuvinreikiä itse seinään - kotelon voi vaikka vaihtaa, jos kamerasta ei halua luopua autonvaihdossa ;) Kaapeliläpivienti tulee auton sisällä wc:n yläkaappiin, ja asennuslistalla vielä vedot piilossa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.