Jääkaapin sytytys ongelma.

VENHO JARI 16.05.2009 21:43

Jääkaappi ELECTROLUX SIEGEN GmbH Lmc 560 2001vm autossa on ruvennut temppuilemaan.Vappu reissulle lähtiessä jääkaappi lähti kaasulla ihan hyvin pari naksausta jo kohisi.Malli keinuvipukatkaisia piezo.Välillä se oli 220 ja kun piti pistää kaasulla ei lähtenyt,eikä vilkkunut valo katkasiassa.Taas kotona välillä naputtaa ja valo vilkkuu mutta ei lähde ja taas välillä ihan henngetön.Katkasian liittimet ovat ihan hyvät. MISSÄ VIKA? Olisiko se musta laatikko siellä takana mahdollisesti viallinen mitä maksaa?

EEROLA TEEMU 17.05.2009 00:06

Oletko koskaan puhdistanut sitä suutin- ja polttoaluetta? Suositus on että kerran vuodessa.

VENHO JARI 17.05.2009 07:52

Reissussa kun se ei lähtenyt päälle otettiin palotila auki niin että saimme sytytettyä sytkärillä "manuaalisesti" silmämääräisesti näytti suht koht puhtaalta. En tiedä historiaa auto ollut vasta -08 loppu kesästä meillä. ps.eikö piezo katkaisia pitäisi sytyttäessä vilkkua ja nakuttaa vaikka palotilassa olisi likaa?

EEROLA TEEMU 17.05.2009 11:28

Pitäisi naksuttaa vaikka on likaakin. Kun ei naksuta, niin siinä sytytysjohdossa palotilan sytytyskärkeen voi olla yhteysvika, löysää tai sitten kärki on niin kulunut ettei kipinää syty. Korkeajännitteen aiheuttava muuntaja saattaa olla rikki, mutta voi myös olla ettei se saa 12V jännitettä, ellei siihen käynnistyskatkaisijaan tule edes valoa. Jos kuitenkin joskus toimii, niin viittaisi kosketusvikaan. Käy kaikki liitokset ensin lävitse ja ellei auta niin asiantuntijan pakeille. Tuolla karavaanari.info -sivuilla on juttuja jääkaappiongelmista ja voit sielläkin kertoa ongelmastasi "vieraana", ei tarvitse rekisteröityä välttämättä.

NYYSSÖNEN KAJ 17.05.2009 12:37

Tämän sytytyselektroodin etäisyys ja paikka suuttimeen nähden on hyvin tarkka, pienikin hetto tai kuluma lakkauttaa nakutuksen.

VENHO JARI 17.05.2009 20:46

Moi taas! Otin NYYSSÖNEN KAJ ohjeesta vaarin ja putsasin ns. "kipinäpäät ja säädin vähän kärkiväliä jätin koko helahoidon roikkumaan ja napsautin piezo katkasian päälle ja nakutti hienosti iso kipinä ok pistin kasaan ja sitten kaasua ja sytytys pari naksausta ja TOIMII! Sammutin yritin uudelleen n. viiden minutin kuluttua. EI TOIMI ei nakuta purin taas pistin ruuvvarin kipinäpäitten väliiin katkaisian ollessa päällä juuri ja juuri näkyi jotain sinertävää kipinän tapaista. Olisiko Sytytysmuuntaja sanonut sopimuksen irti? Koska se satunaisesti toimii huilattuan päivän/pari.

IPATTI VEIKKO 18.05.2009 10:04

Tarkistaa, ettei se kipinän antava johdon eristys ole mistään vialla, vaikuttaa niinkuin kipuna häviäisi välillä runkoon. Jos johto on vanha kokeile tilalle uutta.

VENHO JARI 18.05.2009 22:38

No niin löytyi se vika lopulta.Kiitti hyvistä neuvoista taas tuli opittua jotain uutta. Elikkä se vika oli sytytysmuuntajalta lähtevän johdon liitin poikki eikä sitä huomannut kun siinä liittimen päällä oli sellainen erise sukka vasta muuntaja irroittaessa johto jäi käteen elikkä tälläinen tapaus ja nyt pelaa taas.

MÄKISALMINEN MIIA 01.08.2016 08:27

nostan vanhan ketjun esille, kun on samanlaista ongelmaa Electrolux/Dometic jääkaapissa. Ihan ensimmäisenä kysymyksenä, onko tuo sytytysboksin ja sytytyspään välinen (punainen) johto jotain erikoista piuhaa vai onko nuo liittimet jotenkin erikoisua, kun kokeilin vaihtaa johdon toiseen ja laitoin päihin hieman modatut liittimet, niin eipä tapahtunut mitään. Kun ottaa johdon irti boksista, niin kipinä näkyy, muttei toisessa päässä. Eli johto on viallinen, mutta se pitänee korvata uudella samanlaisella?

HAAPANEN TIMO 01.08.2016 09:30

Kipinäjohdossa on erittäin korkea jännite ja se vaatii hyvän eristyksen auton sytytystulpan johdon tapaan. Viisain taitaa olla hommata alkuperäinen.

@timppa

Pasi Sormunen 21.06.2023 08:41

En ole sähkömies, mutta haluaisin vilkaista ;O)

Vanha aihe, mutta vanha on kaappikin.

Electrolux (vm. 1994) oli 3 päivää töpselivirralla ja toimi normaalisti, mutta nyt ei sen jälkeen käynnisty kaasulla enää ollenkaan. Ei naputa piezo, eikä pala jääkaapin sisävalo. Akussa on täydet virrat aina kun aurinko vaan jaksaa paistaa, eli siitä ei liene kiinni.

Jääkaapin päällä olevaan kytkentärimaan tulee virtaa, mutta sytytysautomatiikkaboxin nastoista ei yleismittari näytä jännitettä ainakaan keinuvivulle päin. Eikös sinnekin pitäisi joku virta tulla. Kaikki sulakkeet, jotka olen löytänyt näyttävät ehjiltä. Liittimet olen kertaalleen irroitellut ja varmistellut, että niistä pitäisi virran kulkea.

Mitäs tästä vielä merkonomikoulutuksella ja yleismittarilla voi tutkia, ennenkuin aletaan ostaa uusia osia.

Pasi Sormunen 27.06.2023 14:34

Itse itselleni vastaten: mittailin, että sytkäboxiin asti virta kulkee, muttei siitä enää ulos. 83€ maksoi uusi varaosa, piuhat kiinni ja taas toimii.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.