Asunto-osan akun latauksesta taas kysymys

RAUHALA SIMO 05.04.2009 11:52

Vaihdoin asuntoautoni ja askarruttaa hupiakun lataus.Auto on fiat burstern A 532 vm 98 ja kysymys kuuluu latautuuko hupiakku vain moottorin käydessä vai myöskin verkkovirralla auton seistessä.Autossa trumatic c 3402 jonka punainen merkkivalo alkoi vilkkua ja akun jännite näytti vain noin 11 v sitä tarkistettaessani.Trumatic lämmitti vain pienemmällä teholla joka ilmeisesti johtui jännitteestä.

SALOMAA KARI 05.04.2009 13:46

Kyllä kuuluu latautua molemmilla tavoilla. Jos en väärin muista niin ko. autossa on ebl 99 joka toimii latutina ja ohjaa myös latausta auton käydessä. Jos ostit liikeestä niin takuu korjaa tuollaiset pikku viat.

RAUHALA SIMO 05.04.2009 22:58

Lataus toimii moottorin käydessä muttei verkkovirralla.Laturi on Schaudt ebl-281.

RAIMESALO RAIMO 06.04.2009 10:12

Itselläni samanlainen auto ja jopa sama vuosimalli! Tarkista laturin sisällä, käämin päällä oleva lasisulake. Se on muistaakseni nimenomaan sähköpuolen sulake. Jos joudut sen vaihtamaan, paina lopuksi laturin etureunassa olevaa pientä kuittausnappia. Se on sisään painettava ja siihen mahtuu vain kynänkärki.

RAUHALA SIMO 06.04.2009 22:02

Kiitos neuvosta,avaan huomenna ja tarkistan.Ilmoittelen auttoiko.Raimo varmaan osaa neuvoa muissakin kyseisen auton pulmissa,kun sinulla on vielä samanmoinen.

RAIMESALO RAIMO 06.04.2009 23:32

Autan kyllä mielelläni, jos vain pystyn.

RAUHALA SIMO 07.04.2009 23:21

No niin,nyt lataa niinmaar perusteellisesti kun vaihdoin sulakkeen laitteen sisältä.Kiitos vielä Raimolle vinkistä.Jos olet kuulolla niin kysyisin vielä siitä kun jääkaapin alaosasta etupuolelta tulee tosi kylmää sisälle autoon juuri jalkatilaan että voiko sitä jollain tukita tai onko se niitä korvausilmajuttuja joita ei saa tukita.Samoin kysyisin asunto-osan oven yläpuolella olevasta paneelista jossa on ilmeisesti myös kello.Minulla se on pimeänä vai onko se joku lisävarusteena saatava juttu.

RAIMESALO RAIMO 08.04.2009 00:06

Jääkaapin alla lattiassa on ilma-aukko. Älä tuki sitä. Varmista auton alta katsoen, että sen suojana oleva verkko on ehjä, niin hiiret ja muut pikku vintiöt eivät pääse sisälle. Minullakaan ei ole kelloa siinä tyhjässä aukossa. Jos siinä on sen taulun alapuolella painettavat asetusnupit, on siinä varmaankin sitten jo kello valmiina. Siihen voi kyllä asentaa sekä kellon, että ulkolämpömittarin, jos katsoo sen tarpeelliseksi. Onko sinun autossasi muuten lämmitettävä harmaavesisäiliö. Jos on niin se todennäköisesti toimii hupiakun virralla, joten älä jätä sitä päälle, ellet ole varma akun latautumisesta. Kun kytket sen päälle, vilkaise samalla akkuvirran lataustason viisaria. Jos se samalla heilahtaa, tulee virta akusta.

RAUHALA SIMO 08.04.2009 17:36

Autossani ei varmaan ole harmaavesisäiliön lämmitystä,koska mitään vipstaakia en siihen ole löytänyt.Samalla kuitenkin kysyisin oletko pitänyt trumaa ajon aikana päällä.Käyttöohjeen mukaan sitä ilmeisesti saa pitää,mutta minullakin on tien puolella poistoaukko joka saa aikamoisia paineiskuja vastaantulevilta rekoilta ym.Jääkaappi nimittäin sammui ajon aikana ja olen kuullut että jokin truman mallista vie liekin väärään paikkaan jos pitää ajon aikana päällä.Missä lukemissa sinulla on fiatin lämpömittari ajon aikana.Minulla se näyttää kolme viivaa 90 asteesta vasemmalle ja tuli vaan mieleen että käykö se liian kylmänä.Eipä muuta ku morjens ja kiitos etukäteen vastauksista.

RAIMESALO RAIMO 08.04.2009 21:20

En ole pitänyt Trumaa toiminnassa ajon aikana. Jääkaappikin toimii ajon aikana akulla. Minulla on takakeittö ja molemmat vermeet ovat siis takaseinässä, joten ilmavirran haittoja ei ilmeisesti olisi. Vasta majoittumisen yhteydessä kytken laitteet kaasulle. Pidän auton talvet seisomassa. Auton lämpömittari näyttää 70 asteen molemmin puolin. Sen alhaisuutta minäkin ihmettelin, mutta tällä palstalla siitä kyseltyäni, eivät vastaajat pitäneet sitä huolestuttavana?!

RAUHALA SIMO 08.04.2009 21:52

Kiitos vastauksistasi,näillä tiedoilla pärjätään taas eteenpäin.Hyvää pääsiäistä.

RAIMESALO RAIMO 09.04.2009 08:39

Hyvää pääsiäistä myös sinne. Meinasin ottaa auton käyttöön jo pääsiäiseksi, mutta kelien huononnuttua se siirtyi. Kyllä hatuttaa! Jos sinulle tulee jotakin ongelmia, voit aivan hyvin vaikka soittaa. Puhelinnumeron löydät Eniran listalta.

RAUHALA SIMO 09.04.2009 21:34

Missäpäin asut kun tuli niin huonot ilmat asuntoautoiluun.Itse asun Laitilassa Uudenkaupungin kupeessa ja täällä on kyllä jo keväiset ilmat.Jos sopii niin lähetä sähköpostiosoitteesi minulle simo.rauhala@lailanet.fi niin saan yhteyden ongelmatilanteissa.

SUOMALAINEN RITVA 10.04.2009 15:18

Lähdettin Turusesta keskiviiko iltapäivällä oli tosi hyvä keleli, niin missä päin suomea olette kun teillä on huonot kelit? Olen tällä hetkellä täällä likellä korvatunturia TULPPIONTISKON maisemissa täällä paistaa AURINKO ja on tosi kirkasta ja hel... paljon hiihtämisee tarkoitettua LUNTTA t:Rauno Kairasta

RAIMESALO RAIMO 10.04.2009 16:39

Jos kysymys oli tarkoitettu minulle niin kerron, että asun Lappeenrannassa ja täällä "yllätti" lumisade totaalisesti. Lunta tuli alkuviikosta useita senttejä ja auton noutaminen talvisäilöstä piti unohtaa. Vieläkin pitelee kylmiä säitä myös päivällä. Nytkin on lämpötila +3,5 astetta ja auringosta ei tietoakaan (on se kyllä olemassa, mutta kuten laulussa "Sateen kaaren tuolla puolen" sanotaan: "pilvet peittävät taivahan").

SUOMALAINEN RITVA 12.04.2009 21:48

Terve Raimo! Noniin nytt ollaan täällä turkusessa takasin ja oli tosi komeat ilmat ja kelit tuolla Tulppion kairassa , niin oletko jo läytänyt vikaa laturiin ? ja jos et ole niin soittele minulle niin katsotaan mitä voidaan tehdä ,luultavasti niin sanotusti ison sähkön puolelta on mennyt (220v) mennyt komponenteja mennyt rikki ( yleensä pikku kortilta rajahtävät melkein kaikki komponentit ja polttaa folioita poikki) Mutta apu löytyy ,minulla ei ole tällä hetkellä kyseistä laturia korjattuna. Mutta soittele niin katsotaan mitä tehdään T.Rauno PUH NO 040 5414228

RAIMESALO RAIMO 13.04.2009 09:44

Raunolle: Ei minun autoni laturissa ole vikaa, se oli Simoa autossa. Sekin on kyllä jo korjattu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.