Huoltopukille nostot

VIRTA URPO 30.03.2009 23:06

Onko kukaan seurannut miten ne nostelee esim. Deltassa tai muualla noita meidän kulkimia. Tuossa omaanikin D-auto nosteli syksyn mittaan ainakin 4-5 erillistä kertaa. Kiinnitti vain huomiota yhdellä kertaa kun pääsin itse mukaan katsomaan kun kiristivät -07 ohjuksen vuotavia putkia kaiken muun lisäksi. Nuo halli nosturin varret oli laitettu kaikkia muuta kuin niihin kuuluviin nostopaikkoihin. Esim. takapään nosto kohta oli n 20cm edempänä suoraan pitkittäisen runkopalkin alla. Pitkällä peräylityksellä ( 7,3m auto ) olihan perä roikollaan. Häijyä teki katsella. No häijyssä kunnossa oli palkitkin niiden käsittelyjen jälkeen. Hätäpäissäni korjauksena laitoin marraskuussa massaa vaan päälle. Näytti kyllä tuo palkkikin olleen lujilla. Eikös Fiat kuulu nostaa vain noista merkityistä paikoista ja varsinkin nämä erittäin takapainoiset eikä siitä mistä kerroin. Minusta pitäisi aina nostaa pyöristä noissa töissä joissa niihin ei tarvii koskea kun ja jos sellaiset käytössä. Useimmin taitaa olla vielä tuo päälle ajettava pyörämalli kuten omana terminänkäytin. Seurailkaas. Olen ehkä turhankin tarkka, mutta D -auton asiantuntija asentajat voisivat mielestäni tehdä kuten kirjat sanoo eikä vain mikä itselle on helpoin ( potkia nuo halli nosturin varret alle ja nostoon )

SUOMI SEPPO 31.03.2009 08:12

Kohta taas se rengassouvi alkaa. Tarkkailkaapa miten rengasliikkeet nostavat henkilöautojanne. Raaásti vaan kynnyskoteloista ylös. Muutaman vuoden kuluttua juuri nämä kohdat länässä ja puhkiruostuneena. Itse vien vain irtovanteet rengasliikkeeseen ja pyydän asentamaan renkaan niin että asennusmerkki on venttiilin kohdalla (mikäli merkki on) päällelaitossa. Sitten laitan ne itse alle vaikka pihassani. @seppo

JYLHÄ JARMO 31.03.2009 10:35

Itse käytän Vianorilla koska siellä on semmoinen tunkki jolla nostetaan ensin auto ilmaan ja sitten lisätunkilla ensin keula ja sitten perä.Samalainen on täällä kyllä Fiat huollossa. Semmosta täällä pohojanmaalla.

VIRTA URPO 01.04.2009 01:42

Juuri noin se pitäisi tapahtua näillä peleillä. Olen aina sanonut, että tietyt pohjanmaan pojat osaa itsekin jouduin hakeen autoni siksi Oulusta Carawall / Kärppä Caravanista kun vielä silloin hyviä hintalaatusuhteen kulkimia myivät. Nykyisin en ota muuta kantaa, että EM hyvä ja kallis toisesta en kommentoi. Itse muuten nostan kanssa kumien vaihdoissa ihan kotioloissa etupää ja takapää erikseen ja kuitenkin yhtäaikaa jottei vääntelisi koria turhaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.