Ajokorttiuudistus ja yli 3.5tn autot

TORKKOLA SARI 21.03.2009 16:00

EU:n ajokorttiuudistuksen jälkeen (10.9. 2009) C-kortin vaatimukset ja hinta nousevat aivan järjettömästi. Hyvä varmaan ammattikuskeille, mutta mites yli 3.5tn matkailuautot, jääkö niille joku järjellinen (suunnilleen nykyinen C-kortti) korttiluokka?

Jos nyt ajaa C-kortin ennen syksyä, niin sekin käsitääkseni täytyy uusia 5 vuoden päästä (35 tuntia). Eli ei vaikuta kovin edukkaalta...

Ja jos nyt hankkii C-korttia vaativan auton, niin mistähän löytyy muutaman vuoden päästä ostajat sille, kun vain ammattikuskeilla on varaa (ja halua) hankkia ja ylläpitää uusi C-kortti.

tatu

SUOMI SEPPO 21.03.2009 16:28

Otappa tuolta ylhäältä "viestihakuun" sieltä "aihelistaan" ja kirjoita vaikka c kortti. Jos ei löydy vastausta niin kysyppä uudelleen. Ystävällisyydellä - @seppo

TORKKOLA SARI 21.03.2009 17:05

On tullut haettua tuolta ja googlesta... en löydä tai sitten ymmärrä vastauksia, joten kysytään uudestaan ;-)

Esim Oulun seudun caravanlehti Caros toteaa 1-2009 numerossa, että tulevaisuudessa C ja C1 korttien hankkiminen tulee huomattavasti kalliimmaksi ja koulutusta saa harvemmissa paikoissa. Toisaalla (tässäkin) ryhmässä epäillään, että C1-kortin hankkiminen tulee olemaan nykyisen C-kortin tapaista. Eli missähän tämän kanssa oikeasti mennään?

tatu

KORHONEN ELISA 21.03.2009 17:23

Suoritin itse helmikuun alussa c-kortin ja silloin oli tulevasta muutoksesta puhe sekä autokoulun opettajan että tutkinnon vastaanottajan kanssa. Tutkinnon vastaanottaja eli "inssi" sanoi, että tulevaisuudessakin tulee olemaan erikseen yli 3.5 t autojen ajoon erilliset kortit ammattiajoon ja yksityiskäyttöön. Ammattiajoon oikeuttava kortti tulee olemaan paljon kalliimpi ja työläämpi saada kuin nyt ja se pitää myös säännöllisesti uusia. Yksityiskäyttöön 3.5 t autolla ajoon oikeuttava kortti ei ole yhtä kallis ja työläs saada eikä tarvi uusia. Näin ymmärsin. Autokoulun opettaja sanoi, että kyllä yksityiskäyttöön tuleva korttikin kallistuu siinä mielessä, että yhä harvempi autokoulu tarjoaa enää c-kortin suorittamista, koska suorittajia on vähemmän. Tämä taas aiheuttaa sen, että vähemmiltä suorittajilta pitää sitä tarjoavissa autokouluissa ottaa kulut pois eli käytännössä nostaa reilusti hintoja. Nythän asia ehtii vielä hoitaa alta pois eli mennä autokouluun ennen syksyä, mikäli luulee tarvitsevansa c-korttia. Eihän siitä koskaan haittaakaan ole! T: Elisa

NYYSSÖNEN KAJ 22.03.2009 11:11

Siis kannattaa suorittaa C-kortti ennen syyskuun loppua! Kaikki nykyiset C-kortit ovat ammattiajokortteja 5-vuotisen siirtymäajan ja jollei siihen mennessä ole suorittanut 35 tunnin lisäopetusta on se sen jälkeen yksityisajoon oikeuttava kortti.

Kyllä varmaan tullaan antamaa jatkossakin korottaa B-kortti yksityis C-kortiksi mutta miten sitä ei tunnu kukaan tietävän.

Pedras d'El-Rei kaj

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.