Autoverolain muutoksesta

KNAAPI JUHA 21.03.2009 10:17

Täytyy oikein ruveta kyselemään, löytyykö paremmin informoituja tietäjiä tältä palstalta.

Oy Veho Ab kertoi minulle eilen, että 1.4. voimaan tulevaan autoverolain muutokseen liittyy uudet AKEN:n ohjeet verottomaksi matkailuautoksi hyväksymisen edellytyksiksi.

Vehon myyniorganisaatiolle on tullut ohjeet rekisteröidä kiireesti matkailuautoiksi muutetut uudet autot. Huhtikuussa rekisteröintiin edellytetään kuulemma "kiinteä WC ja suihkutila". Kertoja ei ollut mikään työllistetty myymäläharjoittelija, vaan oikein liivipukuinen herrasmies.

Älkääs sitten pojat lähettäkö mitään linkkejä AKE.fi tai TULLI.fi ilmoituksin, että kattavat ja täydelliset säännökset löytyvät yllä olevista linkeista. Selattu on. Yritetty ainakin, mutta tällaista tietoa en ole löytänyt. Autoverolain muutos edellyttää tietysti Hallituksen esitystä. Sellainen kyllä löytyy, mutta siellä ei mainita matkailuautolle muutoksia,en ainakaan löytänyt. AKE:n sivuilla ei löytynyt uusista tai tulossa olevista säädöksistä viitteitä tähän. Samoin oli asianlaita tullilla.

Tietääkö joku jotain?

JANHONEN MATTI 21.03.2009 11:14

AKE ei noita ohjeita voi omasta asemastaan johtuen antaa. Se joka valvoo lainkäyttöä ei voi lakeja ja asetuksia antaa. Sensijaan Liikenne- ja Viestintäministeriö voi varmaan uudenkin autoverolain nojalla antaa asetuksen (sieltä ne on lähtöisin nämä nykyisetkin säädökset) jossa päätetään niistä määräyksistä joilla säädellään mm. pelastus, matkailua, ruumis ja huoltoautojen verovapautta. AKE/katsastusviranomaiset sitten tarkastaa, täytyykä edellytykset verovapaudesta ja TULLI veronkantajana tekee 0-veropäätökset tältä pohjalta.

HAAPANEN TIMO 21.03.2009 12:42

Olisiko kuitenkin kysymyksessä ns. pikkubussit, istumapaikoilla varustetut pakettiautot. Nämä verolliset autot saa muutettua matkailuautoiksi suurinpiirtein sähköhellan asennuksella. Etuna on pääsy edullisen käyttövoimaveron piiriin.

Eikös kaikissa varsinaisissa matkailuautoissa ole vessa ja suihku.

KNAAPI JUHA 21.03.2009 15:03

Ensin Haapasen Timolle: Kysymys ei ollut minusta verollisesta pikkubussista. Auto oli uusi ja kokonaan rekisteröimätön. Vessat ja suihkut on kyllä "tehdasautoissa", mutta ne eivät ole olleet verottomuuden edellytyksenä. Tämä noin itserakentajia silmälläpitäen.

Janhosen Matille: Selasin läpi autoverolain muutoksen, arvonlisälain muutoksen ja ajoneuvolain 60§:n muutoksen, hallituksen esityksen ja valiokuntakäsittelyn asiakirjat. Niissä ei ollut sanaakaan matkailuautoista. Sitten katsoin ajoneuvolain ja ajoneuvoasetuksen muutokset samaan päivään 1.4. Ei mainintaa sielläkään.

Onhan mahdollista, että kysymyksessä on jotain hevosmiesten tietotoimiston uutisia tai sitten joku on jossain vaiheessa kertomuksia sekottanut tai ymmärtänyt väärin asioita.

HYTÖNEN RAIMO 21.03.2009 15:43

Selattu samat lainkohdat kuin edellä. Koska matkailuautopykälään ei ole puututtu oma käsitykseni on, että se säilyy muuttumattomana. Se mikä taas on matkailuauto selviää mm AKE:n tiedostoja ja lakipykäliä selaamalla.

YLINEN MATTI 23.03.2009 16:35
Kuten varmaankin kaikki tiedämme korkean luottamuksemme autovero asioihin niin odotettavissa on melkein mitä vaan kuten ystäväni ANTTI SIILININ jutussa.Silti toivokaamme että autovero asioista päättävät eivät koskisi tähän pykälään. masa
HALME MARTTI 25.03.2009 12:14

Juha hyvä!

Oletan tässä olevan Oy Veho Ab/Järvelän Hessun & knien katala yritys saada Sinut lopettamaan krooniseksi kääntynyt renkaiden potkiminen ja tekemään vihdoinkin se suuri päätös avata lompuukisi isojen setelien osasto. Ovat valjastaneet autoverolain muutoksen apulaisekseen.

Edelleen kateellisen vihreänä kuolaava: M. Halme

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.