UUDEN DUCATON ONGELMAT

KOIVUPURO PEKKA 19.03.2009 20:49

Tästä asiasta on varmaan ollut jo juttua aiemminkin, mutta tässäpä kuitenkin vinkkinä kaikille uusi koppaisen Ducaton omistajille! Eli tuulilasin päältä moottoritilaan valuva vesi aiheuttaa kohtuuttumasti ongelmia mm. moottorin sähkölaitteissa, johtonipuissa, itse moottorissa ym. Vesi pääsee valumaan suoraan moottorin keskellä sijaitsevaan poteroon, josta se pahimmillaan valuu jakoremmin päälle aiheuttaen jopa jäätyessään remmin katkeamisia ym. ongelmia, suihkut hapettuvat kiinni alukanteen järjettömän lujaan ym.ym. Kaikkeen tähän Delta tarjoaa vain muovi koteloita suojaksi valuvaa vettä vastaan vaikka ongelma olisi helposti korjattavissa tiivistämällä tuulilasin ja sen alla olevan veden keräys kaukalon väli huolellisesti tuulilasi liimalla ! Tämä toimenpide ei Deltassa kiinnostanut vaan tekevät mieluummin kaikenlaisia patentteja konetilaan! Millaisia kokemuksia asian hoidosta muilla?

KÄRKI KAARLO 20.03.2009 07:50

tere. samaa ongelmaa oli minulla, mutta katsoin tarkemmin niin kaukalon tiiviste oli menny paikoiltaa ja vesi pääsi välistä. laitoin sen ja vuoto loppu siihen, nyt vetää hukkaputkeen vedet.

KOIVUPURO PEKKA 20.03.2009 15:42

Joo auttaa varmaan jonkin verran, mutta on niin lörppä muovia se kaukalo että ei pidä pitkään ja sitten se kaukalon keskiliitos vuotaa joka tapauksessa, koska siinä ei ole mitään tiivistettä! Jos tarkemmin katsoo niin koko matkalta yleensä vuotavat ja alla on moottori, pääjohtonippu. tuulilasin pyyhkijän moottori ym. teknistä vempainta eli tuo liimaus kannattaa ehdottomasti vaatia Deltalta tai tehdä itse, koska se ei ole kallis eikä edes isotöinen tehtävä! Ongelmat iskevät pahiten eteen vasta "Deltan takuun" rauettua ja sitten koko korjaus meneekin omasta pussista ja ei muuten ole halpaa korjaamista, jos joutuu vaikkapa kannen uusimaan sen takia ettei suihkut irtoa kannesta! Lisäksi kannattaa moottori suojata suolalta ja kuralta altapäin moottorin aluslevyllä, se pitää myös moottorin lämmöt oikeissa lukemissa pakkasaikaan!

SEILO JUHANI 23.03.2009 16:30

Itselläni oli sama ongelma vesikourun kanssa laitoin 1.5 mm. paksuisesta synteettisestä kumista kourun pohjalle täysi mittaisen pohjan kyllä toimii.Makarooni pojat kait luulevat veden menevän ylämäkeen vapaasti. Moottorin päälle asennettava kotelo kuuluu maahan tuojan asentaa se maahan tulo kat. Rintajoupilla asennettiin jälki käteen.

HIETALA PEKKA 23.03.2009 18:56

Meidän autoon laitettiin KEMINMAAN DELTA-AUTOSSA joku ihmeaine koko moottorin päälle eli sen muovisuojan alle.Eivät suostuneet (vai eivätkö tienneet)sanomaan mitä ainetta se on.Jotain lakan tapaista ruskeaa ainetta.Auto piti olla siellä 6tuntia kuivumassa sen jälkeen.Sanoivat sen olevan joku FIAT kampanja,ei maksanut mitään.

JAUHIAINEN TIMO 23.03.2009 20:09

Minulla on sama vesivuoto ollut uudesta asti. Viime syksynä yritin korjauttaa Deltassa Porissa. Sanoivat että kuulu ei heille. Samoin kytkin on ravistanut pakilla uudesta asti.Auto on 07. 3.0litran koneela.Eipä tule enää mieleen mennä Deltan huoltoon Porissa. PS.auto on mennyt vaihtoon.

TJ.että silleen.

KOIVUPURO PEKKA 03.12.2010 10:16

Tässäpäs taas tätä vanhaa asiaa kertaukseksi kun näyttää olevan vielä edelleenkin Fiatilla uusissakin malleissa sama ongelma!

SILVOLA RISTO 27.12.2010 18:38

Minkälaisia nuo ongelmat ovat olleet?

Eilen ostin matkailuauton vm 2000 2,8 ja tänä aamuna se sanoi startatessa vaan nax. Akku oli latingissa ja tarkastin vielä akun navat. Latauksessakin pidin akkua, mutta vika ei selvinnyt. Myyjän kanssa sovittiin auton viemisestä Deltalle, mutta se ei tainnut olla viisain ratkaisu..

HYTÖNEN RAIMO 27.12.2010 19:01

Tuo viimeksimainittu viittaisi vikaan virtalukossa tai solenoidissa. Sekin yksi tukaatin "ominaisuuksista".

Joskus lähtee kun yrittää useamman kerran (siis startata). Jos ei, niin ei muuta kuin autosähkökorjaamolle.

LAUKKANEN MAURI 27.12.2010 19:03

Jauhiaisen Timolle; Minulla se asentaja "Pakkanen" löysi vian kun ravistaa ylämäkeen pakitaessa; Kumityynyt kovettuivat siinä pakkasessa eikä ravistanut,eli niissä se vika on;liian pehmeät. Minulla on intergoitu piironki ja siinä ei pitäisi olla mootorissa 2,3 Ducato,niitä vesivaluma ongelmia.

PYLKKÖ RAIMO 27.12.2010 23:14

Ihmeen huonosti rakennettuja kallita autoja/alustoja.Tehkää ihmiset ostoboikotti Fiatille...auttaiskohan mitään..

VÄLIAHDE JUSSI 27.12.2010 23:25

Älä nyt ihmeessä hymeriän ja muut korinrakentajat ne virheen on tehneet, ei Fiiatti.

AHJOS TIMO 28.12.2010 07:51

Uuden Ducaton ongelmat eivät koske vuosimallia 2000 vaan vasta 2007 ja siitä eteenpäin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.