Dethleffs/Alden termostaatti

ASIKAINEN MATTI 19.03.2009 11:28

Autossani, vm. 2008, on Alden huonetermostaatti laitteen ohjauspanelissa sisääntulo-oven vieressä korkeamallisen jääkaapin sisältävän kalusteen seinässä. Ohjauspaneli on uppoasennettu siten, että se on pääosin jääkaapin päällä olevan kaapin sisällä. Tämän kaapin katto ja takaseinä ovat suoraan auton ulkoseinää ja -kattoa. Kun huoneläpötila on vakiintunut, on kaapissa pikkupakkasella 5 astetta kylmempää kuin huoneen puolella. Kun termostaattiin on asetettu ohjearvoksi 20 astetta, yrittää lämmityslaite saada kaapin sisälämpötilan 20 asteeksi, jolloin huoneessa on jo 25 astetta. Kokeilin aluksi peittää panelin kaapissa villapaidalla ja kun se auttoi, niin tein eristeaineesta kotelon panelille kaapin sisälle. Nyt termostaatti haistelee huonelämpötilaa panelin etulevyn kautta ja toimii paremmin. Kannattaa kokeilla.

LAHTI ANTTI 19.03.2009 12:12

Eikö sen termostaatin säädön olisi voinut laittaa 15-16 asteeseen. Olisi silloin ollut sisällä se parikymmentä.

HAATAJA LASSE 19.03.2009 13:00

Minulla on argan valmistama koppi jossa termostaatti on sijoitettu juuri samanlailla.Eristin termostaatin takaosan lasivillaalla,ja tarkkuus parani.Toinen asia siinä oli kun jääkaappi oli päällä niin lämmin ilma kulki termostaatin ohi ylöspäin tuuletuskanavaa pitkin jolloin termostaatti luuli ilman lämpötilaa sisällä paljon lämpöisemmäksi ja katkaisi lämmityksen aivan liian aikaisin.Sekin asia korjautui samalla kertaa.

TIENAHO JORMA 19.03.2009 13:14

Aldeen on saatavilla termostaatille erillinen anturi, jonka voi viedä sellaiseen paikkaan että lämmitys toimii toivotulla tavalla. Anturia saa 2,5 ja 8 m johdolla. Jorma

LAUKKANEN MAURI 19.03.2009 15:21

Mitäs noista termoostatin asennuspaikoista voi päätellä;EI HERÄTÄ LUOTTAMUSTA TEHTAAN SUUNITELIJOIHIN,kun tai kukapa se päätääkään sen asennuspaikan. Olen jo aikaisemmin kommentoinut as.autojen sähköasennuksia; Saksan laatuautoissa kaapelit vedetty miten satuu;EI läpivienti kumeja rintapelissä,kaapelit vasten terävää peltiä vasten jne. Kilpailu on kovaa,mutta unohtuiko turvallisuus? kysyy m laukkanen

ASIKAINEN MATTI 23.03.2009 14:14

Olisihan sen muuten voinut vakiokorjaustermillä korjata, mutta kun sen kaapin sisälämpötila vakiohuonelämpötilassa on riippuvainen ulkolämpötilasta eikä siten ole vakio, se korjaustermi.

JYLHÄ JARMO 27.03.2009 19:48

Mulla on 2007 mallin auto jossa on vielä erillinen antura oven päällä olevassa kotelossa jossa on asuinosan muut ohjauslaitteet.Siinä on se vika(oli)kun piti ovihalogeeneja päällä niin lämpö tipahti kun ne lämmitti anturaa,vaihdoin halogeenipolttimoiden tilalla led G4 polttimot niin ne ei lämpiä ja lämmitys toimii suht tarkasti.Ei se paras paikka ole anturalle kyllä siinäkään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.