Kosteusmittaus

PUUMALA RAIMO 14.03.2009 10:08

Missä saadan nykyän tehty kunnon kosteusmittaus.Vuosia sitten kävin Autotohtorilla.Kun tilasin aika pyysivät ottamaan kaikki tyynyt pois,ja kaikki penkien sisäpohjat irti.Kosteusmittaus kesti lähellä yks tunti.Ja sain kunnon paperit mittauksesta.Tekivät minusta kunnon työn.Viime kerralla kun kävin autoni kanssa kosteusmittauksessa,vein avaimet huoltomiehelle ,kävin maksamassa .Kun tulin ulos huoltomies tuli jo autosta ulos ja sanoi että kuiva on,Hinta oli sama.Olis kiva tietä ,mistä löytä sellainen firma mikä tekis samalainen kunnon mittaus kun Autotohtorit tekivät.

TERVO JARI 14.03.2009 11:14

sama autotohtori tekee sen tarkistuksen taaskin yhtä kattavasti, tuskin muut tekevät noin perusteellisesti ? Seurataampa minkälaisia kommentteja tulee "muiden suusta" . . .

Omat kokemukseni ovat samansuuntaisaet tuosta "alanliikeiden" tarkistuksesta, mutta joskos se "alanliikkeen" "tarkkuus" piisaa noissa asioissa ?

Jari

HELLSTRÖM OLAVI 14.03.2009 11:41
Toiset firmat tekevät "kosteusmittauksen" - toiset HAKEVAT kosteutta. Siinä ainakin osasyy erilaisiin työajan pituuksiin. T. Olli
ANTIKAINEN ESKO 14.03.2009 13:12

Kyselin taas, ihan hintatilanteen vuoksi, automerkkini kosteusmittausta Suomesta. Muistaakseni 120 €. Sama mittaus valtuutetussa oman merkin huoltopisteissä Saksassa 62-85 €. Teetän taas menomatkalla etelään Saksassa, jo kymmenennen kerran. Tuohon kalliimpaan luvattiin kuuluvan myös alustan vaneriosien ruiskutuksen alustamassalla, jos kuluneita paikkoja näkyy (ettei kosteus niistä pääse vaneriin). En ole aikaisemmin ollut joka kerta ruiskutuksia katsomassa, mutta edellisellä kerralla ainakin tehtiin. Tarkastus on kestänyt puolesta tunnista tuntiin, joten jotain muutakin on tehty kuin mittarilla katseltu. Auton pitää olla kuiva, kun mittaukseen menee.

KUNNAS TAPANI 14.03.2009 19:10

Oulun Lomavaunua voin suositella.

PUUMALA RAIMO 15.03.2009 09:52

Toiset tekee kosteusmitaus,toset hakee kosteutta.Hinta kuitenkin sama.Tietysti voi jotain maksaa leimasta.Mutta jos kosteustakuu on viellä voimassa,olis hyvä löytää vuotoja jos niitä on.T Raimo

PUUMALA RAIMO 15.03.2009 10:11

Vein vuosia sitten pojan vaunu kosteusmittauksen Autotohtorille.Tyynyt oli poistettu ja penkien pohjat irti . Mittaus kesti noin tunti.Vaunu oli LMC 535F eli lasten huone malli kerros sängyt etupäässä,sängyn vieressä yöpöydän sisältä löytyy seinässä kosteus vaurio.Seinän ulkopuolella oli lämmittimen pasuntasäiliö,oli peltiruuvilla kiinitetty seinään.Toinen ruuvi oli vuotannut.Vaurion suurus oli noin 20 kerta 20 cm.Oli helpo korjata,kun ajossa löytyy.Miten olis käynnyt jos olisin viennyt muualle mitattavaksi.Ostin nykyinen autoni Turun Caravanpistestä,siellä on kyllä tehty ihan hyviä kosteusmittauksia,olen kyllä jutellut asiasta silloin jo kun ostin auton.T Raimo

STRÖMMER HEIKKI 28.03.2009 18:24

Mekin tehtiin kosteusmittaus ja vesijärjestelmän koe-ponnistus vaunuun keväällä-08, ennen reissuun lähtöä. Eka yö vietettiin Ruotsin puolella Manntorpissa. Keiteltiin iltakahvit yms naaman pesut. Aamulla herätessä matot märkänä, vesiputket vuosivat huonoista liitoksista.Kiva oli ruveta tekeen remonttia heti alku matkasta, kun kaikki oli tutkittu ja tarkastettu ennen matkaan lähtöä. Turhaa rahastusta koko kosteusmittaus tms.

TUOMI JYRKI 28.03.2009 19:51

Eipähän vuoto-ongelmat kosteusmittauksesta johdu. Sulla vaan petti joku vesiliitos just väärään aikaan.

VÄLIAHDE JUSSI 28.03.2009 20:35

On nuita paniikin paikkoja niin paljon kuin itse haluaa. Oli yhteen aikaan kumia roikkumassa autosta jotain varten. Toiset taas pitivät jotain mangneetia ranteessaan estääkseen jotain. Jos ei halua vaununsa tai autonsa kastuvan ja epäilee valmistajan taitoa tehdä veden pitävää kulkimetta. Niin kannattaa se säilyttää kuivassa pimeässä hallissa,eikä missään tapauksessa kostealla ilmalla ulos.

KOSKINEN OLLI 28.03.2009 22:23

Joo. Aiemminkin olen kirjoittanut että kosteusongelmat voi johtua monesta eri syystä, ei pelkästään ulkovaipan tiivistyksen pettämisestä.

Matkailuajoneuvo on aika moniongelmainen rakentamiskohde sen rakentajalle, pitää tehdä kompromisseja tukevuuden, keveyden ja hinnaltaan edullisen rakenteen luomisessa. Tähän kun liittää sen että tuote pitää vielä saada myydyksi ja myynti voi tyssätä vaikkapa väärän värisiin verhoihin, niin onhan siinä valmistajalla pulmia. : )

Olen käyttänyt matkakulkimia säännöllisen satunnaisesti, mutta ympäri vuoden runsaat 30 vuotta. Joka kerta matkaan lähtiessä vesijärjestelmä täytetään ja käytön/viikonlopun jälkeen se tyhjennetään. En pidä peruslämpöä yllä, joten pakkanen paukkuu talvella sisään seisonta-aikana. Huolellisenkin tyhjennyksen jälkeen järjestelmään saattaa jäädä pikku tippa vettä jonnekin, ja jos se jäätyy pakkasviikon aikana väärässä paikassa, niin hiushalkamahan siitä saattaa syntyä. Viimeisin tälläinen minulla oli takaiskuventtiiliin tullut hiushalkeama. Matot kastui. Onneksi ei juuri mitään muuta. Minulla ei ole aivan uutta ajoneuvokalustoa, joka olisi takuun piirissä, enkä vaihda kalustoa kuin n.15v välein, joten olen opetellut mittaamaan kosteuksia itse.

ENGMAN JARI 28.03.2009 22:36

Meillä kosteusmittaus toimii näin: Asiakkaan tullessa noutamaan tilaamiaan tuotteita hän voi itse samalla kertaa lainata kosteusmittariamme ja mitata autonsa/ vaununsa kosteuden veloituksetta.

Terveisin

Jari Engman www.engzet.com Puh.0440 780123

KOSKINEN OLLI 29.03.2009 02:52

Joo kuuullotaa hienolta.Kunhan tarjoaa kosteusmittarille puuta klapipinosta. Ei tää kosteushomma mitään tiedettä ole.

Klapi mätänee siinä kuin vaunun sisä vaneri. Kosteusmittarilla saa selville sisä vanerien pintojen kosteuden.
HAAPANEN TIMO 29.03.2009 11:06

Betonista kosteus mitataan niin, että porataan n.10cm:n syvyinen reikä, jonne anturi laitetaan. Reikä tukitaan kitillä, ja odotellaan pari päivää. Tällä systeemillä suljetaan pois ulkoiset olosuhteet ja pintakosteus.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.