LMC Maestro

Juha Lipponen 25.11.2019 17:55

Moi,

Ostettiin kesällä LMC Marstro 675D jonka pitäisi olla hyvä talvivaunu. Nyt vaihdoin lauantai aamuna kaasupullon ja se loppui maanantai aamuna eli kesti 48h. Onko ihan normaali aika jos ulkolämpötila oli +3 ja -2 välillä? Sisälämpötila oli säädetty +20:neen ja jääkaappi oli myös kaasulla. Vaunu oli kylmä kun menin sinne lauantaina.

Mielestäni Alde pitää kovaa ääntä käynnistyessään, ihan kuin jokin liekinheitin lähtisi käyntiin :). Vaikea selittää

T: Juha


Lämmitin alde 3020
muokattu: 6.12.2019 10:24
Toivo Koistinen 25.11.2019 19:39

Kyllä. Alde poksahtaa lähtiissään, mutta käy hiljaa suhisten. Vebasto taas lähtee hiljaa, mutta nakuttaa.
Hiljaista ei liene mikään, eli se kuuluu retkeilyyn, kuten laavula rakotulen räsähtely, humina.
Tp

Juha Lipponen 25.11.2019 20:24

Moi,

Juu kyllä tiedän ettei sen kuulu olla hiljainen, mutta mielestäni on käynnistyessään liian kova ääni, ehkä vaan kuvittelen...

Onko muilla esimerkkejä kaasun kulutuksesta?

T: Juha

Jukka Rajamäki 25.11.2019 21:18

Alussa meillä Alde syttyessään piti jonkinlaisen alkukohahduksen. Jossain vaiheessa ääni lisääntyi huomattavasti. Possahdus ja sitten vielä jonkinlainen resonointa rämähdys. Kysyin asiaa huollossa. Sanoi olevan melko normaalia mutta ehdotti, että ulospuhalluksen putken voisi jotenkin tukea resonoinnin vähentämiseksi. En varsinaisesti tukenut mutta huoltoluukun kautta hieman muutin putken asentoa. En tidä mihin se vaikutti mutta resonointi rämähdys jäi pois ja nykyisin myös käynnistys ääni on saman lainen kuin alussakin eli alussa selvästi kuuluva humahdus ja sitten tasaantuu hiljaiseksi kohinaksi.

Kulutus vaikuttaa aika isolta. Menikö pullo varmasti tyhjäksi vai onko letkurikko venttiili menossa tukkeeseen ja estää kaasun virtauksen?
Jukka Rajamäki

Juha Lipponen 25.11.2019 22:38

Toi ääni kuulostaa tutulta eli katson myös tuon putken.

Letkutikko venttiili??? :)

Vaunussa on kaasupullon vaihtaja ja sitä en ole käyttänyt. Nyt olen mennyt yhden pullon taktiikalla, mutta tuli mieleen et pitikö se säädin etuluukusta kääntää jonnekkin jos käyttää yhtä pulloa?

Jukka Rajamäki 26.11.2019 11:24

Tässä letkurikko venttiili ja suodatin. Eli muutama vuosi sitten tein syksyn viimeisen matkan mökille koiran kanssa. Nukuimme yön autossa kun en viitsinyt ruveta lämmittämään kylmillään olevia houneita. Keskellä yötä heräsin viluun ja Aldessa paloi kaasuhäiriövalo. Ihmettelin kun omaan järjen mukaan kaasua olisi pitänyt olla reilusti jäljellä. Vaihdoin pullon ja sain Alden monen yrityksen jälkeen syttymään.

Reissun jälkeen vein auton talvisäilöön. Keväällä kun otin auton jälleen käyttöön ei Alde käynnistynyt, ei myöskään jääkaappi eikä liedelle tullut kaasua. Huollossa selvisi, että letkurikkovevttiili on tukkeessa (jäsenkeskustelussa paljon juttuja kaasun epäpuhtaudesta) Huollossa vaihdettiin lelut ja asennettiin suodatin. Nyt on pelittänyt.
Jukka Rajamäki

Liitetiedostot

20170417_171254.jpg
Harri Halinen 26.11.2019 16:19

Koko kaasu business on liiaksi vähien toimijoiden hallussa ja peräti suojeluksessa. Koska näin on määrätty tulisi määrääjien huolehtia myös toimintojen ja tuotteiden laadusta.

Timo Haapanen 06.12.2019 10:24

Tuli vasta nyt katsottua Jukan kuvaa. Kuvassa näkyy letkusta vasemmalle: kaasunsuodatin, paineensäädin ja sen alapuolella toiminnaltaan kiihtyvyyteen perustuva kolarikytkin joka katkaisee kaasuntulon jos autolle tulee äkkinäinen liike.

Letkurikkoventtiili on ensimmäinen osa pullosta letkuun päin. Sen tehtävä on suojella pullon ja suodattimen välistä letkua siten että kaasun tulo katkeaa letkun rikkouduttua. Pullon ja paineenalentajan välissä on täysi pullon paine n. 7 kg/cm² kun paineensäätimen jälkeen paine on 0,03 kg/cm².

Tämä letkurikkoventtiili ei osaa reagoida millään tavalla alennetun paineen puolella tapahtuviin vuotoihin, se on asennettu vain ja ainoastaan korkeapaineletkun rikkoutumisen varalta.

@timppa


Aloittajalla on vaunu, vaunuissa nämä sydeemit voivat olla aivan erilaiset.
muokattu: 6.12.2019 10:26

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.