Leirintäalueella majoittuva seurue käyttää rahaa vierailupaikkakunnallaan keskimäärin 235 euroa päivässä

Leirintäalueella majoittuva seurue käyttää rahaa vierailupaikkakunnallaan keskimäärin 235 euroa päivässä

20.9.2017

Leirintämatkailijoiden rahankäyttö ja palveluiden hyödyntäminen vierailupaikkakunnalla on lisääntynyt. Suomen Leirintäalueyhdistys ja SF-Caravan ovat teettäneet seurantatutkimuksen leirintämatkailualan rahavirroista, rakenteesta sekä tulo- ja työllisyysvaikutuksista.

Leirintämatkailun liikevaihto vuonna 2017 oli 198 miljoonaa euroa. Liikevaihto on kasvanut 0,2 % vuodesta 2015.

Leirintäalueella majoittuva seurue käyttää rahaa vierailupaikkakunnallaan joka päivä keskimäärin 235 euroa (4,4 % enemmän kuin vuonna 2015). Henkilöä kohden rahaa kuluu 95,60 euroa (+ 6,2 %). Valtaosa leirintämatkailijoiden rahankäytöstä kohdistuu leirintäalueen ulkopuolelle. Suurimpia hyötyjiä ovat elintarvikekauppa, kahvilat ja ravintolat, viihde- ja virkistyspalvelut, huoltamokauppa ja erikoistavarakauppa.

Tyypillisin leirintämatkailija yöpyy matkailuautossa tai -vaunussa, viettää leirintämatkoillaan 9 vuorokautta vuodessa ja ajaa niiden aikana Suomessa keskimäärin 3 771 kilometriä. Leirintämatkailun harrastajat ovat sitoutuneita harrastukseensa, sillä jopa 97 % tutkimukseen vastanneista aikoo tehdä uuden leirintämatkan 2018.

Tutkimuksen toteutti Haaga-Helian ammattikorkeakoulu Oy.
Kooste tutkimuksesta ja tarkempi tutkimusraportti liitteenä.