Leirintäalueella majoittuva seurue käyttää rahaa vierailupaikkakunnallaan keskimäärin 235 euroa päivässä

20.9.2017

Leirintämatkailijoiden rahankäyttö ja palveluiden hyödyntäminen vierailupaikkakunnalla on lisääntynyt. Suomen Leirintäalueyhdistys ja SF-Caravan ovat teettäneet seurantatutkimuksen leirintämatkailualan rahavirroista, rakenteesta sekä tulo- ja työllisyysvaikutuksista.

Leirintämatkailun liikevaihto vuonna 2017 oli 198 miljoonaa euroa. Liikevaihto on kasvanut 0,2 % vuodesta 2015.

Leirintäalueella majoittuva seurue käyttää rahaa vierailupaikkakunnallaan joka päivä keskimäärin 235 euroa (4,4 % enemmän kuin vuonna 2015). Henkilöä kohden rahaa kuluu 95,60 euroa (+ 6,2 %). Valtaosa leirintämatkailijoiden rahankäytöstä kohdistuu leirintäalueen ulkopuolelle. Suurimpia hyötyjiä ovat elintarvikekauppa, kahvilat ja ravintolat, viihde- ja virkistyspalvelut, huoltamokauppa ja erikoistavarakauppa.

Tyypillisin leirintämatkailija yöpyy matkailuautossa tai -vaunussa, viettää leirintämatkoillaan 9 vuorokautta vuodessa ja ajaa niiden aikana Suomessa keskimäärin 3 771 kilometriä. Leirintämatkailun harrastajat ovat sitoutuneita harrastukseensa, sillä jopa 97 % tutkimukseen vastanneista aikoo tehdä uuden leirintämatkan 2018.

Tutkimuksen toteutti Haaga-Helian ammattikorkeakoulu Oy.
Kooste tutkimuksesta ja tarkempi tutkimusraportti liitteenä.