Matkalla ulkomaille

Tervetuloa karavaanimatkailun kiehtovaan maailmaan

Maailma on täynnä kohteita, joihin karavaanimatkailun voi ulottaa. Jo yksin Euroopassa sijaitsevat kohteet antavat matkailijalle ennennäkemättömiä kokemuksia ja tuntemuksia, niiden kauneuden, kulttuurin ja historian kautta.

Internet on tulvillaan tietoa eri maista, niiden kulttuureista, nähtävyyksistä ja niiden tarjoamista palveluista. Siksi näiden sivujen tarkoitus ei ole paneutua eri kohteisiin tai reitteihin, vaan ajatuksena on kertoa kaikille karavaani- ja omatoimimatkailusta kiinnostuneille niistä asioista, jotka tulisi huomioida matkan aikana ja jo matkaa suunniteltaessa.

Caravan-lehti kertoo eri kohteista ja reiteistä, joihin karavaanarit ovat matkoillaan tutustuneet. 


Autoliiton Autoillen Euroopassa -kirja tarjoaa hyvät ohjeet automatkan suunnitteluun. Kirjasta löytyvät tärkeimmät tiedot 45 Euroopan maan liikennesäännöistä ja määräyksistä. Kirjassa annetaan vinkkejä myös matkailuautolla tai -vaunulla matkustaville, sekä tärkeää tietoa maksullisista teistä ja ympäristömaksuista. Myös sakkorangaistukset, rajanylityspaikat, tullimääräykset, polttoaineet ja kissojen sekä koirien maahantulomääräykset käydään läpi maittain. 

Kirjan voit tilata jäsenhintaan Autoliitosta (09) 7258 4400 tai sähköpostitse autoliitto@autoliitto.fi. Tilauksen yhteydessä tulee mainita SF-Caravan ry:n jäsennumero. 


Kansainvälisen leirintämatkailujärjestön F.I.C.C.:n (Fédération Internationale de Camping, Caravanning et Autocaravaning) uutiskirjeen voit tilata tästä.