Maksuväline petos

PIRI KAARLO 07.10.2016 08:55

Sain syyskuun luottokorttilaskun ja kun avasin laskun ostoja oli tehty ulkomaiila Hollannissa ja kait Lontoossa ja maksettu hotellilaskuja sekä lentomatkoja noin 2500€ edestä.Soitto nordeaan ja kortille sulku päälle rikos ilmotus poliisille ja nordeaan korttireklamaatio vaativat nordeasta, rikosilmoitus täytyy kulkea poliisin kautta netti-ilmoitus ei pelkästään riitä.Kortti on ollut hallussani koko ajan ja tunnusluku on ollut ainoastaan korvien välissä ja korttia en ole luovuttanut missään paikassa sillä tavalla että kortti olisi ollut pois näkyvistä ja korttia olen säilyttänyt lompakossa .Ensimmäiset rikolliset ostot olivat 9.09.2016 ja kuitenkin olin itse käyttänyt kortin luottopuolta 17.09.2016 ja pankkipuolta päivittäin kuoletukseen saakka.En keksi millä tavalla nuo kortin tiedot on päätyneet vääriin käsiin,poltto ainetta olin ottanut ABC asemalta kesäkuun olisiko 17.06 2016 ,nyt kysyisin onko kenellekään käynyt vastaavaa tapausta vai olenko ainoa huono-onninen matkailuautoilija.

LAUKKANEN MAURI 07.10.2016 09:21

Kirjoitin ko.asiasta jo aikaisemmin että systeemi ontuu.

Olet kai ollut netissä ja maksanut jotain jonnekin ja pankkikortin tiedot tallentuivat hämärä nörttien tiedostoon,eli jos maksaa niin Visa on hyvä mutta pitää olla tarkkana mitä maksaa ja minne.

Käyttäjän lisäys viestiin 7.10.2016 klo 09:23:16 https://karavaanarit-fi.directo.fi/jasensivut/jasenpalvelut/jasenkeskustelu/?x26564=140958263

BACKMAN JUHANI 07.10.2016 09:53

Asia varmaan kuulus tonne keskustelu puolel mut! Mulla kesäreisun jälkeen tuli pankista ilmoitus että mahdollinen väärin käyttö Visan puolella mahdollista ja sulkivat Visa puolen uusi kortti ja tunnusluku pankkipuolitoimi normaalisti, olin käyttänyt korttia vain huoltiksella ja kaupassa ruotsinpuolella visaan. Pankki. Op korttia ei ollut vielä käytetty väärin.

JANHONEN MATTI 07.10.2016 10:39

Itselle on tapahtunut kaksi kertaa noin.

Ensin 100 dollari lasku Santa Anasta josta kävin valittamassa silloiseen Luotokuntaan ja se pyyhittiin pois. Kuukauden päästä samasta paikasta 200 dollarin lasku, jonka senkin Luottokunta mitätöi.

Tänä keväänä taas epäilivät tietojeni joutunen vääriin käsin ja sulkivat tekstiviesti-ilmoituksen jälkeen Visan kortin Cedit-puolen. Soitin sulkupalveluun ja sieltä kerrottiin, että jos tarvitset korttia credit-puolen käteisnostoon niin he voivat avata kortin noston ajaksi. En tarvinnut soittaa kun debit toimi Kroatiassakin ihan hyvin.

Ja vaikka nyt ollaankin "väärällä" palstalla niin tämä kannattaa lukea ja jopa ottaa siitä numerot talteen. https://www.korttiturvallisuus.fi/

VEIJOLA ESA 07.10.2016 10:59

Sama juttu kävi mulle. Oli vain reilun vitosen ostoja tehty jenkeissä. Hyvin yleistä tuo on. Siksi käytän vähänkään epävarmempaan ja nettiostoksiin omaa korttia , jossa suhteellisen pieni limiitti. Aika hyvin nuo pankit hyvittää nuo ryöstöt.

BERGSTRÖM BIRGER 07.10.2016 14:34

Näitähän on:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/177894-taman-kojeen-poliisi-loysi-abc-asemalta-skimmauslaite-oli-asennettu

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/2772163/Skimmauslaite+loydetty+kylmaasemalta+Raumalla

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000961944.html

BB

AHJOS TIMO 07.10.2016 20:09

Yksi keino lisätä turvallisuutta verkko-ostoksissa on käyttää PayPalia aina kun se on mahdollista. Silloin myyjä ei saa luottokortin tietoja. Toisaalta siinä on se huono puoli, että luottokorttiyhtiö ei korvaa saamatta jäänyttä tuotetta tai palvelua, jos luottokorttimaksun saaja on PayPal eikä myyjä.

EEROLA TEEMU 07.10.2016 22:05

PayPal on ihan toimiva järjestelmä. Olen kuitenkin valinnut AINA luotollisen Visan maksutavaksi, jos myyjä hyväksyy sen. Muutaman kerran on käynyt niin, että myyjä (esim. tietokoneohjelman tms. ) ei ole toimittanut sitä mitä on luvannut. Ilmoitus tästä Visalle ja maksu on jätetty suorittamatta petolliselle osapuolelle. On ollut esim. EU- myyjäksi naamioitunut venäläispetkuttaja ym.

Tavaratoimituksissa kaupankäynnit on sujuneet ongelmitta. Pyrin käyttämään vain luotettavia myyjiä. Paha virhe on mennä maksamaan ulkomailta tilattu tuote ennakkoon pankkisiirtona. Silloin kukaan ei auta. Olen kerran auttanut yhtä vaanaria tällaisessa petostapauksessa ja kirjoitin siitä Caravan lehteen. Jätti n. 500 e arvoisen laturin toimittamatta, mutta lopulta tuli rahat takaisin.

LEINONEN JUKKA 08.10.2016 07:11

Tilasin autokameran Aasian markkinoilta muutama vuosi sitten, noin kuukauden päästä oli kortin tiedoilla tehty nosto Irlannissa jossain kasinolla sekä jostain vaateliikkeestä. Toisen Danske Bank sai peruttua ja toisen korvasi. Tuon jälkeen pidän korttieni turvallisuustason maksimissa eli Danske Bankin mobiilissa on mahdollisuus valita missä ja milloin kortti on käytettävissä, internet tai maa. Jos tilaan tavaraa netin kautta niin avaan kortin vain siksi aikaa kun olen maksanut ostoksen.

PIRI KAARLO 08.10.2016 09:12

Sain eilen pankilta sähköpostissa tiedon että palauttavat nuo vääryydellä tehtyjen ostojen määrän korttilimittiin elikä asia päättyi hyvin minun kannaltani ,pankki selvittää asiaa eteenpäin ja manitsivat ajasta jotakin kaksi kuukautta,

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.