Mielenkiintoinen ilmiö - hiiren raato ilmanputsarissa

RUOTSALAINEN JUKKA 18.09.2016 16:05

Vaihdoin ilmansuodattiminen. Koska suodatinkotelo on syvä, niin kokeilin kädellä suodattimen kotelon pohjaa, ennen uuden suodattimen laittamista. Ihmettelin, kun kädessä tuntui "villaiselta". Kaavin "villat" pois päivän valoon. Karvakasasta pystyi juuri ja juuri erottamaan kuivuneen hiiren / 2:n hiiren raadot. Eli ilmanputsaajan koteloon oli mennyt jotain kautta hiiri. Tutkin asiaa ja käsittääkseni reitti on sama kuin mistä ilma menee sisään eli syylärin yläpuolella olevista aukoista.

Ilmeisesti hiiri on ollut siellä kauan, kun se oli tosiaan kuivunut "villaksi".

Onko raadilla kokemusta ja erityisesti sama arvio reitistä. Lisäksi raadille kysymys, tulisiko laittaa verkko raitisilman oton aukkoihin, jotta uudelleen voi välttyä samasta tilanteesta. Hyvä mainita, että auton on talvella ulkotallissa, jossa varmasti hiiriä liikkuu ilmojen kylmetessä.

LEPOLA SAKARI 18.09.2016 17:33

Minun autossa katosin konehuoneessa pitämäni kangasrätti johon pyyhin öljytikun kun öljyjä tarkistin. Se löytyi ilmanpuhdistimen kotelosta. Imua näemmä piisaa.

MANTERE TEUVO 19.09.2016 10:01

Mää ny ainaki sanosin,että se piäni tuholaine pääsee lähes mistä vaa ja mihkä vaa.Meiräkin kulkineesta se löyty ilmaputsarista muumioituneena.Taitaa olla iso jopi tukkia kaikki paikat, ettei tulis kylää.

TOIVONEN MARTTI 19.09.2016 14:03

Myin taloani. Kuntotarkastaja halusi tutkia ulkovuorauksen alla olevaa rakennetta. Irrottelin pari lautaa ja kuntotarkastaja työnsi käden lautojen alle ja rupesi moittimaan ' Mitä varten Martti olet tuonnekin tunkenut vuorivillaa, ei se sinne kuulu!' Kohotteli kädessään 'vuorivillatuppoa'.

En saanut oltua sanomatta että minkälainen kuntotarkastuksen taso oikein mahtaa olla kun tarkastaja ei erota vuorivillaa ja oravanraatoa toisistaan. Ei moittinut enää.

mot

KEMPPINEN KIMMO 21.09.2016 08:57

Sama homma viime syksynä. Ducato 2007.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.