Hymer Alkon alustalla.

UTRIAINEN ILMO 13.09.2016 10:50

Hei ! Kokemuksia kaivataan valinnan tueksi vm. 2000...2002 . Alkon alustasta? Korin metelistä? Ilmastoinnista? puutteista ja epäkohdista. Tavaratiloista.

Ps Asia meni vahingossa tuplasti tuonee jäsenkeskustelun puolelle. Kuikahan sen voisi sieltä poistaa?

TOIVONEN MARTTI 13.09.2016 11:29

Hymeristä ei ole tietoa mutta ALKOn alustasta kyllä. Sillä saadaan ajo-ominaisuudet parammaksi mataloittamalla autoa ja tekemällä taka-akselin raideväli leveämmäksi. Menee kuin juna kovassa tuulessakin. Vääntösauvajousitus vaatii rasvaamista ja jos se laiminlyödään on kallis korjata. Eri raideleveys edessä ja takana tekee sen että lumikelillä vastusta on hiukan enempi kun pyörät ei mene samaa uraa. Enempi teoriaa kuin todellinen ongelma.

Aiustasta ollaan täällä varmaan vähintään kahta mieltä niinkuin kaikesta muustakin. Oireellista kuitenkin on että esim. Fiat on ruvennut tekemään erityistä matkailuauton alustaa samoja ominaisuuksia tavoitellen.

Itse mietin Alkon alustan jousituksen parantamista lisäämällä ilmajouset. Se on alunperin vähän kova, kovuus tosin sitten parantaa suuntavakavuutta. Mutta pois en antaisi. .

Viestin voi poistaa pyytämällä sitä puhelimitse tai sähköpostilla tuolta Hämeenlinnan konttorista. Mutta tuskin tuo tupla mitään haittaa, paljon enempi syitä poistamiseen on tuolla jäsenkeskustelussa monessa ketjussa.

mot

JANHONEN MATTI 13.09.2016 12:14

Arviopaikkoja on itseasiassa kolme.

Itse perusauto johon ALKO-alusta on liitetty. Ja kun on mitä ilmeisemmin II-sarja Ducato j niin siinä on oma arvionpaikka onko tehty ennen huhtikuuta 2002, koska silloin tuli Ducatosta facelift-malli jossa on mm. parempi vaihdelaatikko. JTD 2,8 on ihan hyvä kone.

AL-KO alustaa kiitellään mutta omat ongelmansa on siinäkin. Siinä on vääntösauvajousitus ja se vaatii huoltoa ja on kallis korjata jos rikkoutuu. Yksi ongelma on se, että vääntösauvajousitusta ei saa kunnoilla progressiiviseksi ja se tekee siitä "potkimakoneen" huonolla tiellä, se jopa resonoi. Kuten Martti tuossa ehdotti niin ilmajouset lisäjousina parantaa tilannetta ja hyvät iskunvaimentajat.

Hymerin kori on sitten oma juttunsa, josta myöhemmin lisää, koska nyt pitää lähteä Espanjaan.

SUOMI SEPPO 13.09.2016 21:12

Millaiset lisä ilmajouset saa Al-Ko:n alustaan ?

TOIVONEN MARTTI 14.09.2016 08:06

Lisäilmajousia myy esim. Vallilan takomo, sieltä tietoa. Erilaisia lisäilmajousia on tarjolla vaikka http://www.luftfederungen-shop.de/

mot

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.