Tarvikkeet

Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna

xenon vaihtosarjat?

22.11.2010 klo 13:54:36
KNAAPI JUHA
Lueskelin TM:n kaukovalotestiä ja jäin ihmettelemään, kun esim Hella Comet 200 Xenon ja Hella Comet FF 200 -lisäkaukovalot on samalla hyväksymisnumerolla hyväksytty sekä halogeeni H-3 polttimolle, että myöskin D25 -xenonpolttimolle. Bosch Navigator Xenonissa on ainakin eri E-hyväksynnän numero. Liekö kuitenkin umpio aivan sama.

Eikös näin ollen varaosakauppiaan tarjoama muunnossarja olisi aivankin laillinen tuossa Hellassa?

Mitä tulee ajoneuvon omien valojen muunnossarjoihin, olen ymmärtänyt, että lailliset xenonit edellyttävät umpion hyväksyntää xenoneille, ajovalojen pesulaitetta ja vielä automaattisesti säätyvää valojen korkeussysteemiä. Käsisäätö sisältä ei siis riittäisi. Koskeeko tämä myöskin kaukovaloja tämä automaattinen korkeudensäätö ja jos, niin miksi ihmeessä?

Ymmärrän toki, että lähivalot alkavat häikäistä, jos auto on kuormattu perästään runsaasti. Xenonit ovat niin paljon kirkkaammaat (noin kolme kertaa kirkkaammat), että häikäisy on paljon pahempi kuin tavallisilla halogeenipolttimoilla. Mutta miksi ihmeessä myös kaukovalot. Ainahan kaukovalot häikäisevat, jos niitä vastaantullessa käyttää.

Osaiskohan joku asiaan perehtynyt vastailla muutenkin, kuin AKE:n tai TraFi:n linkeillä ja kehotuksella, että "katso tuolta". Minä kyllä yritin, mutta sivuston hakuri ei edes tuntenut sanaa xenon.

Re: xenon vaihtosarjat?

22.11.2010 klo 14:16:55
VALTONEN MARTTI
Eikös liene luonnollista että jos auton asento muuttuu, niin kaukovalojenkin hyöty vesittyy jos niiden suuntaus on pielessä.

Re: xenon vaihtosarjat?

22.11.2010 klo 14:28:30
SALO JYRKI
Hei,kokeile kaasunpurkaus valot...

Re: xenon vaihtosarjat?

22.11.2010 klo 14:43:16
HÄMÄLÄINEN MARKKU
Kun en ole katsastaja, niin voin vain lueskella katsastajan ohjeita:
http://www.ake.fi/AKE/Kumppanit/Katsastusyritykset/Katsastustoiminta/Katsastuksen+tiedotteet/Katsastuksen+tiedote+arkisto.htm

Sieltä löytyy tieto:
Ajoneuvohallintokeskus muistuttaa, että xenon ajovaloilla on aina oltava pesulaite. Tämä koskee luonnollisesti myös jälkiasennettavia xenon-ajovaloja
– ei koske kuitenkaan erillisiä kaukovaloja tai lisäkaukovaloja.

Eli pesulaitevaatimus EI siis koske ERILLISIÄ KAUKOVALOJA.
Sen sijaan automaattinen suuntaus tulee olla tämän vuosituhannen autoissa (ohjeessa puhutaan vain ajovaloista).

Toiminnaltaan automaattinen Xenon-ajovalojen suuntauksensäätölaitteen tulee olla uusissa autotyypeissä 1.10.1998 lähtien ja 1.10.2000 lähtien kaikissa käyttöön otetuissa autoissa.

Pistän kuitenkin linkit:
http://www.ake.fi/pdf/Valvonnan%20tiedote%205%202003.pdf
http://www.ake.fi/NR/rdonlyres/E1446C83-E31E-4CAA-B4E5-1AD3DAC298C2/0/LTT200604.pdf

Re: Re: xenon vaihtosarjat?

22.11.2010 klo 17:35:56
HALMEENMÄKI JUHANI
LISÄKAUKOvaloilla ei tarvita tietystikään pesuria eikä automaattista korkeudensäätöä.
Kokonaan toinen asia on se mistä löydät e-hyväksytyn muutospolttimon ja se e-merkintähän täytyy polttimossa olla...

Re: Re: xenon vaihtosarjat?

22.11.2010 klo 17:45:02
SAARNIO MAURI
Kaukovalossa ei tarvita pesu-eikä säätölaitetta, mutta halogeenikannalle ei ole olemassa laillista xenonpolttimoa. Kiina xenonit, mitä myydään h4,h7 ym. kantoihin on laittomia. Jos umpioosi löytyy siihen tehty kanta johon käy jokin laillinen juuri siinä umpiossa tehtaan käyttämä xenonpoltin ja saat kannan luotettavasti kiinni ja lasissa on hyväksyntä , niin tämä on todennäköisesti laillinen. Tosin sehän on jo se sama kun kaupassa. Ja tähän vielä ballastit piuhat ja pikkuroippeet niin kaupasta saa lailliset halvemmalla, esim. juuri nuo TM:N testivoittajat missä ainakin kuvan mukaan on mahtava valokeila. Vielä kun joku viitsis googlata mistä ne sais edullisimmin.

Re: Re: Re: xenon vaihtosarjat?

22.11.2010 klo 21:23:22
AHONEN AULIS
http://www.nettiosa.com/product_details.php?p=1642 tuolla niitä on esillä mutta ovat toistaiseksi loppu Terv:AA.

Re: Re: Re: Re: xenon vaihtosarjat?

22.11.2010 klo 22:09:29
HALMEENMÄKI JUHANI
Maahantuoja on Startax, mutta veikkaan etteivät ehdi puhelimessa kertoa mistä löytyisi, on ollut pikkusen vipinää noiden valojen kanssa nyt...
Tuo Oinonenhan on vain yksi monista jälleenmyyjistä.

Re: Re: Re: Re: Re: xenon vaihtosarjat?

22.11.2010 klo 23:13:20
KNAAPI JUHA
No joo - jäähän tähän sitten vielä hatara haave, että ne muutkin lisäkaukovalot tulisivat erilaisiin halvennusmyynteihin, kun tuo testivoittajakin oli kaikista halvin. Toinen mahdollisuus taas on, että senkin hinta nousee jonkun muka tehdyn parannetun sarjan myötä. Ja niin meitä taas kusetetaan!

Lueskelin tuolta keskustelupalstoilta ja sain mielikuvan, että tuhannet toivorikkaat nuorukaiset ostelevat noihin tuunattuihin autoihinsa niitä laittomia sarjoja hyvin tietäen, että ne ovat laittomia. Lisäksi nettiin on pesiytynyt kokonainen liikkeenharjoittajien sukukunta, jotka myyvät tätä laitonta kamaa!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: xenon vaihtosarjat?

22.11.2010 klo 23:53:48
HALMEENMÄKI JUHANI
Sen verran tunnen tuota maahantuojaa, ettei heidän puoleltaan hinta nouse jos taalan kurssi ei oleellisesti muutu, tai eivät joudu ottamaan kalliina lentorahtina lisää.
Hellan ja Boschin hinnat ei yhden suomalaisen testin takia laske. Suuret saksalaisfirmat viis veisaavat moisille. Ja sieltä ne hinnat tulee.
Tuossa kakkoskappaleessa on tosiaan valitettava totuus: noita kelvottomia muutossarjoja laitellaan autoihin ilman omaatuntoa, ja häikäistään muut. Viime viikollakin osui omalle kohdalle kolme totaalisen kamalaa esimerkkiä noista. Eikä kyse ole "tuunareista" vaan kyllä noita ostaa ns valistuneempikin kansa. Minäkin tunnustan ostaneeni kerran kokeeksi sarjan, mutta yhden illan kokeilemisen jälkeen otin pois. Valoa oli paljon, valitettavasti tiellä vähemmän kuin ennen, mutta puitten latvoissakin kyllä. Toisaalta en aikonut olla matkalla sinne ylös, ainakaan vielä.