Tarvikkeet

Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna

Kannattaako Tom Tomin päivitys.

2.5.2012 klo 21:35:38
RUOTSALAINEN JUKKA
Minulla on muutaman vuoden vanha Tomppa. Ajattelin, että ostan kertaluontoisen kartan päivityksen. Kun tutkin asiaa, niin kertaluontoisen päivitystä ei voi ostaa, vaan sarjan päivityksiä. Hinta 75 euroa. Kannattaako päivityksiä ostaa, kun uuden laitteen saa 150:lla eurolla sisältäen kartan pävitystakuun. Mitä mieltä kansa on?

Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

2.5.2012 klo 22:21:22
VÄNNI MATTI
En kyllä ainakaan itse enää päivittele.Sehän on yleensä vuoden päivitykset ja siinä ei yleensä ihmeitä muutoksia tapahdu ainakaan täällä pohjolassa. Saa olla aikapaljon liikkeellä, että rahoihin saa vastetta.

Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

3.5.2012 klo 07:10:01
KARELL HANNU
EI kannata. Mulla on n. 4v vanha tuo uusin TT ja se meni pilalle päivityksessä. Laitoin siihen tosin vain ilmaisen GPSää parantavan päivityksen Tomin omalta sivustolta, pitäisi nopeammin ja tarkemmin hakea sijainti. Sen jälkeen ei ole toiminut. Käännyttää vähän väliä takaisin, vaikka ennen osasi samat tiet näyttää. Kulkee pitkiä aikoja "metsässä", ei siis ole tarkka enää. Tämä päivitys voi sisältyä myös noihin karttapäivityksiin ja sitten se on oikeasti romutavaraa. Päivitystä ei voi tehdä takaisin "vanhempaan". Uusihan se nyt on ostettava, eihän tuota TT kuitenkaan korvaa, millä sen näyttää toteen että ohjelma pilasi sen...

Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

3.5.2012 klo 09:30:30
RYTKÖNEN URHO
ei kannata , menin pahasti lankaan kun tom tomilta tuli tarjous 50e uusista karttapäivityksistä , yritin n. 10 kertaa päivitellä , ei onnistunut , karhusin rahojani takaisin puhelimitsen , sähköpostilla ym. en saanut , huijausta koko maksullinen päivitys , näin ovat muutkin kertoneet

Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

3.5.2012 klo 09:56:12
LEHTIMÄKI TAPIO
Ainaski ite oon saanut päivytykset ladattua ja aion vastaki pitää kartat ajantasalla. Meillä on käytössä 2 tomppaa; eurooppa ja skandinavia. ( jälkimmäinen jonkin kilpailun voitto! ). Viimekesän reissu olisi varmaan ollut hieman erilainen ilman ajantasalla olevia tomtomin karttoja, vaikka mukana oli MIcheliin uusin euroopan kartta ja Philip's Multiscale vastaava. Ainoa joka on tökkinyt on nopeusvalvonta; välillä ranska on / ei oo päivityksissä. Carminin tai vastaavien päivitykset voivat tökkiä; eikä välttämättä palvelun tarjoajan puolelta? Eihän mikään oo täydellistä, paitsi tietämättömyys, joten yritetään pärjäillä tässä epätäydellisessä maailmassa......
murkku.jpg (40 kB) 

Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

3.5.2012 klo 10:48:08
LEHTINIEMI HANNELE
Meidän 3 vuotta vanhaan TomTomiin tuli juuri ohjelmapäivitys. Jos sitä ei ole asennettu niin kannattaa asentaa. Saattaa vaikuttaa mm.karttapäivitysten asentumiseen tai sitten ei.

Re: Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

3.5.2012 klo 11:28:04
OUTINEN JUHA
Välillä kannattaa, välillä ei. Joskus Tomtomin sivuilta löytyy hyviä tarjouksia,
itselle ostin euroopan kartat hintaan 29.90e jonkin aikaa sitten, sisältäen myös
vanhat itäblokin maat joita ei välttämättä monista laitteista joita mainostetaan
euroopan kartoilla kuitenkaan löydy. Vaati kuitenkin ohjelmistopävityksen
jonka saa Tomtomin sivuilta ilmaiseksi ennen kuin laite suostui noilla uusilla
kartoilla toimimaan. Navigaattori on tom tom one noin 5 vuotta vanha alun perin
ainoastaan pohjoismaiden kartoilla varustettu,paikallisen kodinkoneliikkeen
myyjä antoi kyllä ymmärtää ettei tuollaista päivitystä voi tehdä,olisi ehkä halunnut
myydä uuden laitteen tai ei ymmärtänyt itsekkään noista mitään.

Re: Re: Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

3.5.2012 klo 17:18:51
HAAPANEN TIMO
Päivityksistä ei paljoa kannata maksaa, navit kehittyvät kovaa vauhtia varsinkin muiden kuin navi-ominaisuuksien osalta. Uusi vaan, jos vähänkin käyttöä on.

Huomasin tämänvuotisessa Garminissa sen vaihtavan näytön väriä kun ajan tunneliin, eikä se siellä kadota sateliitteja niin helposti kuin vanhemmat navini.
Tälläistä kaikkea pientä tulee aina lisää.

@timppa

Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

3.5.2012 klo 20:00:08
SUOMI SEPPO
Vaihdoin uuteen TomTom Via125 malliin.
Pettymys oli aikamoinen kun tämä uusi Tomppa ei leimautunutkaan TomTom Homeen.
Olen pitänyt Homea näppäränä systeeminä Tompan käyttöön.
Go, Via ja Start syyskuun 2010 jälkeiset mallit eivät toimi Homessa, vaan käyttävät My TomTomia. Tämä ei ole tämänhetkisessä versiossaan Homen veroinen.
Samalla tein havainnon ettei tätä uutta laitetta voi yhdistää läppäriin niin että se näkyisi siellä siirrettävänä muistina.
@seppo

Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

3.5.2012 klo 22:33:57
AARNIO JUKKA
Ostin viime vuonna uuden GoLive 1000:n. Ainakin tuo IQ-routes on syvältä, kun opastaa milloin millekin omituisille kinttupoluille. Reittiä ei pysty itse suunnittelemaan. Ainoa vaihtoehto on laskea uusi reittivaihtoehto, joka on todennäköisesti vieläkin hullumpi.

Ajelin myös viime kesänä Hyvinkäältä Ridasjärven kautta Sälinkäälle. Tuolla vanhalla tiellä oli aiemmin todella paha mutka, joka oikaistiin joskus 1970-luvun lopulla. Tomppa kyllä yritti kiltisti kiertää alkuperäistä reittiä eli se niistä karttapäivityksistä

Re: Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

4.5.2012 klo 16:05:09
HAIKOLA MAURI
Itsellä TomTom ONE v1 eli se ensimmäinen, paksu malli, ostettu vuoden 2006 lopulla. Toimii edelleen hienosti, kaksi kertaa olen tilannut muutaman kympin päivityssatsin (muistaakseni päivityksiä tuli 4 kertaa vuodessa). Nyt on vähän aikaa ollut jo päivittämättä, kun tekee mieli jo uudempaa ja sirompaa mallia.

Päivityksissä ei ole ollut muuta ongelmaa kuin se, että omat suosikit häviävät, ja ne pitää naputella uudestaan muistiin aina päivityksen jälkeen. Tuohon ei auta varmuuskopiointikaan, sillä kun päivityksen jälkeen palauttaa varmuuskopion takaisin, niin karttakin palautuu vanhaksi. Liekö tuo korjattu uudemmissa malleissa. Onneksi kovin monelle suosikille ei ole ollut tarvetta.

Sen sijaan KP:t (kiinnostavat paikat, kuten liikennekamerat, levähdyspaikat, kaupat ym. netistä löytyvät paikkakokoelmat) ja muut asetukset (äänet ym.) säilyvät hyvin päivitysten yli. Eli jos tuo suosikkijuttu ei ole ongelma, kannattaa kyllä päivittää. Toki myös laitteen ohjelmisto päivittyy aina välillä karttapäivityksen yhteydessä, eli ihan hetkessä ei hommasta aina selviä.

Re: Re: Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

5.5.2012 klo 08:27:36
PALM PEKKA
Päivitin pari viikkoa kuukausi sitten ja kyllä oli jo uudet tienoikaisut nelostielle päivittyneet.
Kamerat hävis minulta kaikki enkä tiedä miten ne saaa takaisin.
ITE

Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

5.5.2012 klo 15:08:58
HYTÖNEN RAIMO
Kannattavuus riippuu tarpeesta (ja ehkä joskus rahavaroistakin). Karttapäivitykset myydän yleensä oakettina, jolla saa uusimmat kartat esim. kahden vuoden ajan.

Ja varmuuden vuoksi: karttapäivitys on eri asia, kuin silloin tällöin tipahtelevat (ilmaiset) ohjelmistopäivitykset.

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 5.5.2012 klo 15:14:01
P.S.
Itsellä Navigon, eikä sen karttapäivitykset muuta mitään laitteen asetuksista (ajoneuvoprofiili, suosikkikohteet jne...)

Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

5.5.2012 klo 19:00:04
ANTTILA MARKKU
Jossain juuri näin mainoksen tompasta jossa voi valita käytettävän ajoneuvon mukaan ajoreitin.Näytti mainos olevan vaunusta ja matkailuautosta.

Caravan TomTom

5.5.2012 klo 19:43:18
HÄMÄLÄINEN MARKKU
http://www.tomtom.com/fi_fi/products/car-navigation/go-live-camper-caravan/index.jsp

Vaikuttaa vain siltä, että minulla on paras tomppa (GO950T), tuon jälkeen ovat keksineet kaikenlaisia systeemejä jotka maksaa vuosittain, eikä POI pisteiden käsittelykään ole enää niin helppoa.
Saattaa olla edessä merkin vaihto kun tuosta aika jättää

Tosin testasin kaverin Garmin 1390, ei sekään niin hyvältä vaikutttanut, hidas kuin mikä.
Lisäksi kun Garminiin latasi POI pisteet ei niitä saanut käyttöön ainakaan sujuvasti, näkyivät kyllä resurssienhallinnalla.
Voihan siinä ollla osaamattomuutta, mutta sen käytön helppous on kaukana Tompan GO versioista

Re: Caravan TomTom

5.5.2012 klo 23:02:39
RAINETSALO KARI
Olen päivittänyt Tomppa 730 Go mallia kymmeniä kertoja. Noita pieniä karttakorjauksia ja satelliittien sijaintitarkistuksia. Kaikki toimii moitteetta. Kartat on myös päivitetty pariin kertaan ongelmitta.
Tarmo Konttinen niminen kaveri on luonut ja ylläpitänyt ansiokkaasti sivustoa josta löytyvät mm. ilmaiset kameratolppapäivitykset. Tiedostot toimivat ja ovat kattavat.
valitettavasti sivujen päivitys on päätynyt 4,3,2012. Sivuilta löytyvät myös hyvät asennusohjeet. Tiedosto on vielä ajantasalla. Tutustukaa !

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 5.5.2012 klo 23:06:19
Kattapäivitykset ovat normaalihinnalla kallita,mutta sähköpostiin tulee pari kertaa vuodessa erikoistarjouksia. Näiden tarjousten hinta on ollut huomattavasti halvempi.

Re: Re: Caravan TomTom

6.5.2012 klo 02:18:07
RAINETSALO KARI
Se mitä kertakaikkiaan unohdin oli www. osoite. Mistä nuo liikennekamerat löytyvät. Koettakaapa http://tomtompoi.1g.fi/
Näille sivuille ei pitäisi kirjoitella lauantain ja sunnuntain välisinä öinä.??
Vai mitä?

Re: Re: Re: Caravan TomTom

6.5.2012 klo 09:24:03
MÄKELÄ MIKA
Mulla on voimassa 4 päivityksen sarja pohjoismaihin ja itä eurooppaan ja hinta oli noin 30 euroa. Sitä ei näköjään enää ole mutta kyllä päivitykset on toimineet XXL:ään ihan hyvin. Nimenomaan sähköpostiin tulee tarjouksia kun on rekisteröitynyt.

Re: Re: Re: Re: Caravan TomTom

6.5.2012 klo 10:10:00
KATAJISTO VESA
Päivitin useamman vuoden jälkeen vanhaan luotettavaan TomTom Go 710 -malliin joulun aikaan kerralla koko Euroopan kartat ja olen ollut tyytyväinen. Karttatarjous tuli sähköpostitse ja hintaluokka taisi olla noin € 50. Ainoa hankaluus projektissa oli karttatiedoston latauksen hitaus laajakaistan(kin) kautta; tuntikaupalla aikaa meni ja usko oli loppua (yhteys jopa katkesi kerran, mutta Tomppa aloitti alusta uudelleen eikä maksutieto ollut hävinnyt bittiavaruuteen).

Tuo vanha Go 710 keskustelee äärettömän sujuvasti TomTom Homen kanssa, POI-pisteet saa netin kautta suoraan sekunneissa omaan Tomppaan (esim. koko Euroopan Bord-Atlas matkaparkkeineen tai ACSI-campinopas jne.). Toisin oli Tompan jo vuodeksi syrjäyttäneen 2011-mallin Garmin Nüvi 1490T:n kanssa, sillä POI-pisteiden asennus siihen vaati monen monta lisävaihetta TomTomiin verrattuna. Lisäksi Tompan näytölle saa kätevästi valittua aina ne POI:t, joiden haluaa siinä ajon aikana 'vaeltelevan'.

Olen jo aiemmin kertonut tällä palstalla, että Garmin vei meitä sellaisille pellonpiennarteille, jotka Tomppa osasi välttää (Garminissa silti "nopein reitti" eikä esim. moottoriteiden välttämistä ohjelmoituna). Sitten viime kerran kyselin tuttavalta, jolla on myös Garmin: samat olivat kokemukset.

Oma TomTom teki totaalisen lakon 1,5 vuotta sitten, eikä herännyt henkiin millään, ja siksi tuo Garmin tuli hankittua. Nuo joulunajan sähköpostitse saadut karttatarjoukset saivat yrittämään vielä kerran uudella tyhjässä SD-muistikortilla - ja kas, kortin alustamisen jälkeen alkoi uuden käyttiksen asennus, jonka jälkeen uuden karttamateriaalin lataus netin kautta alkoi luistaa.

Re: Re: Re: Re: Caravan TomTom

6.5.2012 klo 17:12:23
SUOMI SEPPO
Eikö noiden pidenpiaikaisten karttapäivitysten (n.30€) ehtona ole että sinulla on Tompassa uusin kartta asennettuna tai ostat sen samalla kun jatkopäivityksen?. Muunlaisia tarjouksia ei ainakaan minulle ole tullut.
Eli hintaluokka 70€ uusi kartta ja siihen jatkoaika 30€ + uusi akku väsyneen tilalle 25€.yhteensä 125€ Hinnan takia ostni Via 125 noin 150€ johon sisältyi 3kk karttatakuu.
@seppo

Re: Re: Re: Re: Re: Caravan TomTom

7.5.2012 klo 22:18:40
HYTÖNEN RAIMO
Hintatasosta sen verran, että luin juuri mainosläpyskän, jossa kaupattiin 5" näytöllä olevaa Navigonia 43 Euroopan maan karttoineen hintaan 79 euroa. Jos siihen ottaa kahden vuoden karttapäivityksen (rekisteröityneelle asiakkaalle oston jälkeen 20 €) niin eipä sitä vanhaa (pienempinäyttöistä) juurikaan kannata päivitellä.

Sen sijaan voi päivitellä sitä, että muutoin toimiva kapine täytyy heittää hintasyistä roskikseen, Mutta tekniikka kehittyy nykyaikana niin tiuhaan tahtiin, että tään on tultu.

Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

8.5.2012 klo 06:58:06
KARELL HANNU
Kun tuo TT One 3rd edition meni päivityksellä pilalle, hankin silti uuden TTn, on se kuitenkin parempi kuin muut saman hintaluokan (oma ja muutaman tutun mielipide). Se pelasi ekan käynnistyksen ja sitten toisella ei. Päivitys proseduurit siihen ja taas pelaa. Eipä moittimista, TomTom Europe 120 Via on ihan hyvä perus-gps...

Re: Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

8.5.2012 klo 11:24:45
JYLHÄ HANNU
Hei Raimo! Muistatko kuka sitä Navigonia kauppasi kuulostaisi ihan minun laitteelta, ainakin hintansa puolesta :).

HooJii

Re: Re: Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

10.5.2012 klo 09:48:48
HYTÖNEN RAIMO
Hannulle:

(Kuopion) Tekniset, muistaakseni noin viikko sitten.

Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

13.5.2012 klo 10:47:20
STRÖMMER HEIKKI
Hannulle. Jos Tomppa menee jumiin päivityksen yhteydessä, ota yhteyttä asiakaspalveluun, ne saavat sen taas toimimaan ja ihan ilmaiseksi. (softa menee jumiin)

Re: Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

13.5.2012 klo 11:03:23
STRÖMMER HEIKKI
Aarnion Jukalle. Niinpä paska laite, jos käyttäjä ei viitsi lukea ohjekirjaa. Valitse valikosta nopein reitti,älä lyhyintä. Valitse vältä päällystämättömiä teitä, ja kas lakkaa menemästä kinttupolkuja. Meillä on karavaanari käytössä 1005:n jossa on go live palvelu euroopan kartoilla. Kas kun tulee baanalla stau, kierrättää Tomppa sinut automaattisesti ruuhkan ohi, se kun vastaanottaa kokoajan liikennetiedoituksia. Se myös päivittää itsensä automaattisesti netin kautta, edellyttäen että olet rekisteröinyt itsesi palveluun. Jos tulee huono ilma, katso Tompasta säätiedoituksia paikoita joihin olet ajatellut mennä, paistaisko jossain aurinko, jne jne.

Re: Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

3.6.2012 klo 21:15:45
LIINALAMPI LASSE
Ohjelmapäivitys kannattaa varmasti. Minun Tomppari XL:ssä kun ei ollut kohdehakua koordinaattien perusteella, ja ajattelin jopa hankkia jonkin muun laitteen, mutta ohgjelmapäivitys pelasti.
On se kumma kun laitteiden myyjät, eikä Tompparin omat sivutkaan pysty kertomaan voiko paikkahakua tehdä koordinaatein. On ostettava sika säkissä !!=???
Kilpailevilla merkeillä asia on kerrottu.

Re: Re: Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

3.6.2012 klo 21:30:00
LAHTI ANTTI
Lasse.
Mulla on muutaman vuoden vanha Tomppa XL ja kyllä siinä on ollut aina mahdollisuus syöttää koordinaatit haluttuun kohteeseen. Ei tarvitse osoitteen mukaan navigoida.
IMG_4367.JPG (76 kB) 

Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

4.6.2012 klo 00:27:31
HYTÖNEN HARRI
Itselläni on ollut reilut pari vuotta Tomppa ja se on pelannut kuin se kuuluisa junan vessa. Nuo karttapäivitykset on minusta härskin hintaisia, enpä ole raaskinut niitä ostella.

Nyt tuli vastaan uuden navigaattorin osto. Ostin sellaisen johon saa kytkettyä peruutuskameran, Garminin malli kun Tompalla ei sellaista mallia ollut (sillä voi katsoa myös tv-lähetyksiä!). En ole todellakaan ollut ihastunut Garminiin TomTomin jälkeen. Puheopastus kuullostaa koomisen kankealta erittäin sujuvaan ja miellyttävään TomTomin ääniopastukseen verrattuna. Samoin käyttölogiikka on uudemmassa Garminissa huonompi (tai ainakin erilainen) kuin Tompassa. En ole vielä keksinyt mistä kameravaroitukset saa päälle vai pitääkö ne ladata / ostaa erikseen jostain. Kaiken kukkuraksi laite piti jo lähettää huoltoonkin. No jospa tuohon vielä tottuisi ja pääsisi sinuiksi.

Yksi asia Garminilla on kuitenkin oivallettu hienosti; joissakin malleissa on elinikäiset ilmaiset karttapäivitykset. Nämä mallit tunnistaa tyyppimerkinnän LM-kirjaimista. Mikähän niissä on koukkuna, jokin ansaintalogiikkahan niissäkin on pakko olla?

Tässä karttapäivityshommassa on se tulostimien mustepatruuna-ilmiö. On halvempaa ostaa uusi tulostin kun uusia kaikki patruunat kerralla. Toimiva laite muuttuu ongelmajätteeksi pikavauhtia. Toisaalta jos laite toimii hyvin ja siihen on tottunut niin miksipä ei kannattaisi päivittää. Uudessa laitteessa taas on kyllä aina puolensa. Ominaisuuksia tuppaa tulemaan lisää.

Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

4.6.2012 klo 17:17:59
HAAPANEN TIMO
Mun mielestäni navien käyttölogiikassa on vähän sama tilanne kun esim. vaihtaa selainta koneessa, tai kun vaihtaa puhelinta, oudolta tuntuu tovin.

Kamerahälytykset ovat termin "läheisyyspisteet" takana. Polku on joko " työkalut->ohje->asetukset->läheisyyspisteasetukset"

Tai: "työkalut->asetukset->navigointi" josta klikataan päälle navista riippuen "matkailuauto, autoilu, tai kuorma-auto -> läheisyyspisteet-> hälytykset"

@timppa

Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

4.6.2012 klo 20:23:38
RAUTIAINEN KARI
Joku tossa kyseli Tomppaan nopeuskameroita. No täältähän ne. Ja vaikka mitä. Toistatuhatta tulivuortakin.
http://www.gps-waypoints.net/gps/
Vain yksi noista palveluista, mutta pelaa hyvin.

Joku aika sitte kun päivitin tompan ohjelmiston, karttojen lisäksi, niin hävis edellisessä päivityksessä tullut ominaisuus, se että käynnistyy itse kun liitetään virtalähteeseen. Mä tykkäsin siitä että se älys käynnistyä ittekseen kun vaan laitto autoon virrat.

Reklamoin.

Oli kuulemma vahinko se ominaisuus edellisessä versiossa. Siksi poistettiin. Ja tompan tuki sanoi vaan että -no todella paljon on tullut valituksia...

Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

4.6.2012 klo 22:01:34
KUOSMANEN EERO
Palauta TTHomella tekemästäsi varmuuskopiosta käyttöjärjestelmän edellinen versio (9061), niin automaattikäynnistys toimii jälleen.

Re: Re: Re: Kannattaako Tom Tomin päivitys.

4.6.2012 klo 22:51:16
RAUTIAINEN KARI
Juu kiitos. Sen jo teinkin mutta koska olen ihan rahalla ostanut päivitykset niin haluan uusimman softan ja tuon ominaisuuden. Ja kun seuraava päivitys tulee niin uskaltaako sitä laittaa...