Matkailuautot

Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna

M-auton katsastus myöhästyy

8.8.2012 klo 20:50:13
EPÄILYS KIRSI
Auto pitäisi katsastaa seuraavaksi maaliskuun loppuun mennessä, mutta tarkoitus on palata Suomeen vasta toukokuussa. Katsastusasemalla pitää kuulemma esittää jokin todistus siitä, että auto on ollut poissa Suomesta katsastusjakson ajan. Minkälaisia todistuksia olette käyttäneet? Leimataanko ne tullissa laivasatamassa?

Re: M-auton katsastus myöhästyy

8.8.2012 klo 21:00:22
SUOMI SEPPO
Katsastusasemalla ei tarvitse esittää muuta kun rekisteriote (tekninen osa) ja jonkun verran euroja ja niin systeemi lähtee pyörimään.
@seppo

Re: Re: M-auton katsastus myöhästyy

8.8.2012 klo 21:12:08
JOKINIEMI PETRI
Joo kyllä näin on, jos katsastus on myöhässä ei siihen tarvita mitään todistuksia. Kun tilaat ajan saat ajaa katsastamattoman auton leimalle eikä ole mitään ongelmaa

Re: Re: Re: M-auton katsastus myöhästyy

8.8.2012 klo 22:39:30
KORHONEN PAULI
Mutta kotimaahan paluu tapahtuu katsastamattomalla autolla. Siis kilvet pois jos poliisi osuu paikalle, vai? pkk

Re: M-auton katsastus myöhästyy

8.8.2012 klo 22:55:41
RIIHELÄ ESA
Näissä asioissa kannattaa aina kysyä sieltä katsasatusasemalta. Ne yleensä tietävät enemmän katsastusasioista kun kukaan meistä. Tai joku meistä voi tietää enemmänkin, mutta kukaan meistä ei tiedä kuka meistä se on, joka tietää enemmän.

Re: Re: M-auton katsastus myöhästyy

8.8.2012 klo 23:15:58
SUOMI SEPPO
Kopio TraFi:n sivulta:
Ajoneuvo ulkomailla tai poissa käytöstä:

"Jos ajoneuvo on ollut koko katsastusaikansa ulkomailla, se on katsastettava viimeistään kuukauden kuluttua siitä, kun se on tuotu Suomeen. Todistus ajoneuvon olosta ulkomailla on pidettävä ajossa mukana. Ajoneuvo, joka on ollut koko katsastusaikansa liikennekäytöstä poistettuna tai vakuutusseisonnassa, on katsastettava ennen ajoneuvon käyttöä liikenteessä."

Huomio sana "koko" eli tarkoittaa sitä neljää kuukautta päivälleen jona ajoneuvo olisi voinut katsastaa.
Todistuksesta en tiedä mutta olettaisin että esim. lauttalippu( jossa ajoneuvon rek.no ilmenee) meno-paluu päivistä riittää poliisille. Katsastuksessa sillä ei ole mitään merkitystä.
@seppo

Re: Re: M-auton katsastus myöhästyy

8.8.2012 klo 23:37:52
HJELM ARTO-VEIKKO
Jotkut meistä tietävät tietävänsä asioista kaiken mutta me taas tiedemme että heidän tietonsa ei pidä paikansa.
Riihelän neuvon jos saat toteutettua niin että saat vastauksen sähköpostilla niin teille jää todiste.
Itse en olisi huolestunut poliiseista,meiltä ei ole koskaan kysytty autonpapereita,tosin
kerran ajoin kameraan lievää ylinopeutta niin että sain kirjeellisen kyselyn miksi katsastus on myöhässä.

t Jelmi

Re: Re: Re: M-auton katsastus myöhästyy

9.8.2012 klo 09:22:32
TOIVONEN MARTTI
Ainakin jossain vaiheessa oli Helsingin satamassa kamerasysteemi joka luki rekisterikilvet ja yritti seuloa ongelmatapaukset pois porukasta. Retkiauto Sitikan katsastusaika oli mennyt umpeen Baltiaa kierrellessä ja sakothan siitä tuli kun ei oltu koko katsastusaikaa maailmalla. Sakkoja ei tullut heti satamassa vaan jonkin aikaa moottoritietä ajettuamme mutta olen suht. varma että käry kävi juuri sataman valvontakameran takia.

Tällä vaan yritän sanoa että maahantulo on yksi paikka jossa ajoneuvon tiedot saatetaan tarkistaa ja siihen kannattaa varautua.

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 9.8.2012 klo 09:27:59
Mutta kilpiä ei sentään otettu pois vaan kotiin sai ajaa. Sakkoa tuli.
Huvitti vaan kun pari kuukautta aiemmin olin jäänyt USA:ssa kiinni ajosta katsastamattomalla autolla ja siellä vaan kohtelias poliisi kehotti sanomaan auton omistajalle (vävypoika) että katsastaakin pitäisi. Sakoista ei puhettakaan, toivottivat vaan hyvää matkaa ja matkaa oli sentään jäljellä pari sataa kilometriä.

Re: M-auton katsastus myöhästyy

11.8.2012 klo 22:09:29
OLLILA EERO
Lue valtioneuvoston asetus liikenteessä käytettävien ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta (säädösnro 1245/2002). Löydät asetuksen kun googlaat ´katsastusasetus´ tai www.Finlex.fi/ajantasainen lainsäädäntö.

Katso asetuksen 4 §, määräaikaiskatsastuksen aika. Ko. §:n 2 kohdassa on ohje: Jos ajoneuvo on ollut KOKO katsastusajan ulkomailla se saadaan katsastaa kuukauden kuluessa siitä kun ajoneuvo on saapunut Suomeen. Selvitys ulkomailla olosta on pidettävä ajossa mukana.

Huomaa, että asetus puhuu selvityksestä. Trafi taas puhuu ohjeessaan virheellisesti todistuksesta (tällaisia todistuksiahan ei mikään taho pysty antamaan).

Kun palaat Suomeen satamassa ei ajoneuvoja, jotka tulevat EU alueelta, tarkasteta. Jos tulet EU:n ulkopuolelta (Pietarista) joudut tullitarkastukseen.

Tulli saattaa puuttua ajoneuvon katsastamattomuuteen. On myös mahdollista, että katsastamattomuus tulee ilmi poliisiratsiassa. Myös poliisiautoissa on online systeemi, josta vastaantulevan ajoneuvon katsastamattomuus tulee ilmi.

Menettelytapaohje: Tilaa aika katsastukseen (netissä tai puhelimitse) ennen Suomeen saapumistasi. Säilytä laivalippusi ainakin katsastukseen saakka. Mahdollisessa valvontatilanteessa ilmoita tullille tai poliisille, että auto on ollut koko katsastusajan ulkomailla ja katsastusaika on varattu sille ja sille päivälle ja esitä laivalippusi.

Jos tulet Suomeen maarajan kautta (ei laivalippua) pysähdy tullissa ja pyydä rekisteriotteeseen tullin todistus ajankohdasta jolloin tulit Suomeen. Valvontatilanteessa esitä laivalipun sijasta tullin todistus.

Asetuksen mukaan näin menetellen ongelmia ei pitäisi tulla.

Re: Re: Re: M-auton katsastus myöhästyy

11.8.2012 klo 23:57:33
HÄMÄLÄINEN MARKKU
Jelmi unohdat n asian, että täällä kirjoittavat muös katstajat, entiset ja virassa olevat,
Jotkut ovat olleet myös aseman päällikkönä, (nimiä mainitsematta) joten on tietoa näilläkin sivuilla (jopa tässä kirjoitusketjussa).

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 11.8.2012 klo 23:59:53
Tekstistä näkee mitä tulee kun kirjoittaa hämärässä läppärillä