Matkailuautot

Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna

Ne ryökälhen sääsket!

19.6.2006 klo 10:00:51
RÄSÄNEN VELI-PEKKA
Tervehdys täältä Lapista,

kertokaas aloittelijalle, miten tuon valkoisen valaan saa niin tukittua ettei nuo ryökälhen sääsket syö minua ja perhettäni elävältä. Viime yönä treenathin tuota asunto-autoilua tuossa mummolan pihassa, kyllä nukkumisesta ei meinannut tulla mithän. Sääskiä oli joka paikka mustanaan. Oli pakko hakea se electric killeri, vaan mieluusti sitä olisi ilman myrkkyjä.

Mitkä olisivat sellaiset peruspaikat mitkä pitäisi tukkia standardi-autoa paremmin? Autona Dethleffsin Globebus, vuosimalli ilmeisesti -05.

Otaksuisin että nuo kattoluukut vuotaa jonkinverran, niiden vakio-sääskiverkoista huolimatta. Niissä kun on reunoissa nuo pakko-ilmanvaihto kanavat. Täytyy keksiä jotain niihin, jotain muuta kuin jeesus-teippiä. Ja jotenkin isosilmäisiltä nuo verkotkin vaikuttavat... Entäs muut mahdolliset reiät ja huomioitavaa?

Uskoisin että moni muu on taistellut saman asian kanssa.

t.Veli-Pekka

Re: Ne ryökälhen sääsket!

19.6.2006 klo 10:38:40
WILHELMSSON LEIF
Ei muuta kun pois ja mkovaa.

Re: Ne ryökälhen sääsket!

19.6.2006 klo 10:58:54
TIKKANEN MIRJA
Viime kesänä olimme isäukon autolla Lapissa ja aamuneljältä heräsimme siihen että koko auto oli täynnä sääskiä. Ainoa apu oli teipata kattoluukun ympärystät kiinni, varmuuden vuoksi lakana koko kattoluukun päälle ja kunnon Raid myrkytykset kehiin. Ilman myrkkypulloa me ei enää lähetä pohjoseen se on ihan saletti. Nyt ollaan tosin ostettu paristoilla toimiva killeri ja sellanen sähköllä toimiva lamppu joka on tosi jees. Lisäksi ollaan suojauduttu "köyhän miehen" verkoilla eli laitettiin ikkunan ympärille tarranauha ja Lidlistä hyttysverkko siihen kiinni. Teillä tosin mahtaa olla verkot kun on noin uusi pirssi alla...
Kannattaa kiertää auto kunnolla, ne tulee pikkiriikkisistä rei'istä sisään. Kaverin autoon tulivat ilmastointilaitteen kautta =) Ne kyllä reittinsä keksii...
Ja vaahtoan näistä jutuista ihan aiheesta, mulla meni (silloin viimekesänä) 1,5 h että sain auton entiselleen, se oli täynnä raatoja ja verta. Petivaatteet meni pesuun ja pesin koko auton lattiasta kattoon. Sääskien määrän voit verrata siihen että vessan hyllyllä oli wc- paperirullia mutta sääskiä oli nin paljon ettei erottanut mitä siellä hyllyllä on. Sanottaisko näin että se oli niinku suoraan niinku kauhuleffasta se tilanne.
Itse en enää myrkkyjä pelkää, yhdesti kun myrkyttää niin me ei ainakaan laitettu ku oviverhoon sen jälkeen pikkasen sitä ainetta. Pysyivät poissa sen jälkeen.
Terv. Sääskiaktivisti =)

Re: Ne ryökälhen sääsket!

19.6.2006 klo 11:03:00
KÄNSÄLÄ JUHA

Paras keino tehdä ks. reissu silloin kun ei ole pahin sääskiaika .

Re: Re: Ne ryökälhen sääsket!

19.6.2006 klo 11:32:33
RÄSÄNEN VELI-PEKKA
No se vain kun asuu täällä Lapissa, niin poies ei taho muuttaa. Ei vaikka on sääskiä, välimatkat&työmatkat on hirmuisen pitkiä, diiseli maksaa mahoton, kaupat on kalliita...

Juu, se pitää nuo kattoluukut laittaa vähän tiheämmästä verkosta, tuosta vakio-verkosta tulee melkein pääskysetkin sishän. Etenkin ne luukun reunojen "pakko-ilmanvaihdot" on ongelma.

Kävin juuri tuosta lähikaupasta yhden raid electric killerin 220Voltin version, ja samalla huomasin että Raidi on tehnyt nyt myös patteriversion aiheesta. Paketti lupaa yhdellä patruunalla&patterilla 45 sääsketöntä yötä. Laite on nyrkin kokoinen ja siinä on tuuletin. Täytyy ensi yönä kokeilla...

Ei ne Defflessin insinöörit ole tainhet täällä Lapissa käydä kesällä testailemassa...

t.Veli-Pekka

Re: Re: Re: Ne ryökälhen sääsket!

19.6.2006 klo 20:46:52
KIVINIEMI PAULI
Rairin sähköllä toimiva hyttys tyyny laite toimii takuu varmasti. Myös pattereilla toimiva jos et saa vaunussa tai autossa verkkovirtaa toimimaan. Kokemuksia jo usean vuoden ajalta.

Re: Ne ryökälhen sääsket!

20.6.2006 klo 09:33:55
VILJAVA TAPIO
Minulla oli Matkaajassa mielestäni kattoluukun verkko täysin aukoton, mutta jo vain tuli sääsket sisään. Mutta mistä? Tietysti liesituulettimen kautta! Hätäpäissäni laitoin liesituulettimen poistoputken päälle tavallisen nro 42 nilkkasukan, ja jo loppui sääskien tulo. Siellä se sama sukka haalistui katolla monta vuotta. Toinen mahdollinen reitti, jonka silloin keksin, oli ohjaamon ilmanvaihto. Sieltähän mahtuu vanhan mallisessa Ducatossa koivunlehdetkin tulemaan. Jostain syystä sääsket eivät kuitenkaan älynneet sitä reittiä käyttää.

Re: Ne ryökälhen sääsket!

20.6.2006 klo 10:59:25
SIIRILÄ KARI
Tarkista myöskin jääkaapin ritilät. Onko niiden takana olevat hyllysvekot tiiviisti paikoillaan?

Re: Ne ryökälhen sääsket!

26.6.2006 klo 18:51:10
NISSINEN JUHA
PARAS keino!! Oota kun paras sääski ja MÄKÄRÄ (vielä parempi riesa)aika siis juhanuksen jälkeen. Ota kunnon känni mee joki varteen nukkumaan yö niin jo oot immuuni!!! EI KOSKE lapsia. Muuten ne aina tulee jostain sisään paitsi ADRIAAN::: Nauttikaa kesästä!!

Re: Re: Ne ryökälhen sääsket!

27.6.2006 klo 20:59:32
TAIMIO REINO
Jep, sääsket on täysin tarpeettomia otuksia. Tosin niistä paremman kokoisista saa kuivatettua näppäriä saunajakkaroita. Ei ole karmaisevampaa kuin herätä teltassa kun sääski kysyy toiselta "Viedäänkö tuo ulos vai syödäänkö tässä?"

Re: Re: Re: Ne ryökälhen sääsket!

27.6.2006 klo 22:54:48
WILHELMSSON LEIF
Nyt riitti sääsket, Perjantaina laivaan ja etelään päin, eiköhän Sunnuntai iltana sääsket oo muisto vain.
T:Leif

Re: Re: Re: Re: Ne ryökälhen sääsket!

28.6.2006 klo 15:46:57
RÄSÄNEN VELI-PEKKA
Noh, joka paikka on yritetty tukkia, vaan paras rohto on tuo patterikäyttöinen RAID killeri. Sen kun laittaa hurisemhan, niin johan saan nukkua rauhassa. Yhdellä patterilla+patruunalla luvataan 45 sääsketöntä yötä, vaan aika näyttää onko juuri niin riittoisa.

t.Veli-Pekka täältä Lapista