Matkailuautot

Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna

VESIHANAN KORJAUS

18.4.2012 klo 18:56:38
ÖGÅRD PÄRRE
Sitä se tekee tämä takatalvi kun laittaa liian aikaisin vettä tankkiin. Wc:n lavuaarin hana kai senverran jäätynyt että vuotaa hanan juuresta kun laskee vettä eli silloin kun pumppu käy. Mitenkä hana lähdetään purkaamaan, hanan takaosassa on pieni reikä, mitään ruuvia ei näy onko siinä jokin nasta vai miten sen vipuosan saa pois. Sieltäpäin kai se pitää alkaa purkamaan. Auto Dethleffs
Advantage alkoovi 2009. Ei painevesi vaan hanassa kytkin. Kiitos ja hyvää matkailukesää kaikille, törmäillään varovasti.
T. Pärre

Re: VESIHANAN KORJAUS

18.4.2012 klo 20:23:31
HALINEN HARRI
Kun minulta hajosi vessan vipuhana (Dethleff vm 2003) se oli kiinni isolla mutterilla lavuaarin alla/takana. Mutteri koko hanarungon ympärillä.
Letkut oli pikaliittimin rengastiivisteellä vain kiinni painaen hanarunkoon.
Siis koko hana irroitettava koska jäätyessään mahdollisesti haljennut.
Tarkista kuitenkin ensin ettei ole jäätyessään vain ponnistanut letkun irti hanarungosta tuon rengastiivisteen ja painamalla olevan kiinnityksen vuoksi.
Kurkkaa sinne alle vaikka peilin avulla jos ei suoraan näy.
Hanan vaihto oli helppo tehdä ja työ neuvoi itseään kun purki sitä.
Uusi vipuhana maksoi 40 - 60 euroa n 4-5 vuotta sitten.

Re: Re: VESIHANAN KORJAUS

18.4.2012 klo 20:46:23
KANTOLA TIMO
Korjasin juuri vuotaneen keittiön vipuhanan seuraavasti:

Vivun päällä oli pieni läppä, jossa sininen/punainen merkki. Läppä irti ja

vipu ylös. Esille tuli muovinen venttiilistö, joka nipussa pienellä ruuvilla. Ruuvi irti ja kaikki osat ylös ja erikseen toisistansa. Hanan takareunalla oli lukituspala, joka piti kammeta ylös. Hana on loppujenlopuksi hyvin yksinkertainen laite. Mikrokatkaisijan johtoja pitää hieman varoa koottaessa hanaa. Voitelin tiivisteet silikonipuikolla. Sitten vaan keksintö kasaan ja käyttökokeiluun.

Toistaiseksi vesi on tullut, mistä on pitänytkin, eikä enää vuoda varren välistä.

Viime kesänä autoin alapuolelta putkien 0-renkaita liimaamalla putket sikaflexillä kiinni.

Re: Re: Re: VESIHANAN KORJAUS

19.4.2012 klo 06:47:27
KOISTINEN TOIVO
Minä olen syksyisin irrotellut säiliöstä lähtevän letkun pumpusta, ja liittänyt siihen jatkoksi letkun joka johtaa sen ovesta ulos. Sitten puhallan pienellä paineella hanojen kautta joka asennossa ilmalla paikat kuivaksi. Tai säiliöön, mutta pitää irrottaa takaisku venttiili. Sillai on pysyny hanat hyvänä. Tämä on kyllä sitä kuuluisaa jälki viisailua. Toivopoika

Re: Re: Re: Re: VESIHANAN KORJAUS

19.4.2012 klo 19:39:47
JOKELA TUOMO
Ja mä olen tehnyt syksyisin sellasen tempun....että pumpun sulake pois....vedet pois....ja ajan muutaman kymmenen kilometriä (kaikki hanat auki asennossa)....niin kaikki vesi tippuu pois....myös hanoista! Eikä oo yhtään hanaa tarvinnu vaihtaa sen jälkeen kun keksin tän jutun...

Re: Re: Re: Re: Re: VESIHANAN KORJAUS

2.5.2012 klo 15:50:21
ÖGÅRD PÄRRE
Vastaus kysymykseeni. Hanan vaihto oli ainut vaihtoehto, mitään kärjausvaihtoehtoa ei ollut kertakäyttökamaa. Näköjään pienikin pakkanen rikkoo hanan tiivisteitä, ja taas on luvassa yöpakkasia jopa etelään niin vedet vain pois tai lämpö päälle. Hanan sain Best Caravanilta ja vaihto ei ollut sen kummosempi työ mitä nyt vähän ahdasta. Vaihto sujui leppoisasti Kultahiekka Caravan alueella jonne palaamme toistekin. Kiitos mielyttävästä palvelusta.
T. Pärre +