Matkailu ulkomailla

Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna

Kohti disneylandia

25.3.2013 klo 15:09:08
POHJOLA VIRPI
Ostimme viime kesänä asuntovaunun ja kiersimme sillä kotimaan kohteita. Homma olikin niin mukavaa, että päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja lähteä Pariisiin Disneylandiin.
Matkaan lähtee minun ja mieheni lisäksi 5- ja 11-vuotiaat lapset.
Ihan ensin mietityttää, että hankinko tuon kansainvälinen leirintäkortin vaiko Camping key europe-kortin?
Olen paljon kirjastosta lainannut kirjoja mm saksasta ja ranskasta ja tänään toivottavasti olisi kirjoja palautunut lisää kirjastoon ja saisin enemmän luettavaa.
Lähdemme ihan täältä etelä-suomesta ja ajamme vaasaan, siitä menemme yli Umajaan (nyt tais olla ihan väärin kirjoitettu :D )
Siellä viivymme muutaman yön sukulaisemme luona yksityisellä leirintä-alueella.
Siitä suuntaamme alas ja sitten loppu onkin arvoitus.
Kolmårdenin eläin puisto olisi kiva kohde, mutta sinne pääsee takasin tullessakin jos tarvis ja jaksaa vielä.
Legoland olisi lapsille mieleen,haluaisimme nähdä myös muutaman linnan, tippukiviluolan ja tietysti se Disneyland.

Eli ruotsi-tanska-saksa-(belgia)-ranska- reitille suunnataan. Aikaa meillä reissuun max 4vk, 3vk olisi hyvä aika ja lähdemme heti kesäkuun alussa välttäksemme sesonkiajan.
Olen täälläkin paljon lueskellut juttuja, mutta mielelläni otan vastaan linkkejä vastaavista keskusteluista ym. vinkkejä.
Olen etsinyt mm leirintäalueita ja sopivaa ajoreittiä, mutta vielä tuloksetta. Kaarinan leirintäalue linkit löysin, mutta menee vähän meidän reitin ohi :/
Olen vastaavan matkan tehnyt ihan pikku likkana n 20 vuotta sitten vanhempieni kanssa, mutta itselleni ja perheelleni tämä on eka kerta kun lähdetään porukassa suomen rajojen ulkopuolelle vaunun kanssa, jännitys on suuri ja myös odotukset :)

Re: Kohti disneylandia

25.3.2013 klo 15:22:44
HAATAJA LASSE
Skånessa etelä Ruotsissa on sellainen linna kuin Trollenäs slott, Skåne.Kyseistä linnaa kutsutaan myös Nils Holgersonin linnaksi "kyltti linnan sisääntulo tiellä".Iso ja rauhallinen parkkipaikka.Koordinaatit 55 51 57,37 13 14 39,48
Google earthissa kuvia

Re: Re: Kohti disneylandia

25.3.2013 klo 18:03:57
HAAPANEN TIMO
Lapsia kun on mukana niin arvatenkin yövytte kämppäreillä. Näin ollen ette selviä ilman CKE korttia Ruotsista.

@timppa

Re: Re: Re: Kohti disneylandia

26.3.2013 klo 06:21:02
SEPPÄLÄ JARMO
Tässä olisi yksi lapsille mukava tippukiviluola Belgiassa, jos sattaisi osumaan matkan varrelle. http://www.grotte-de-han.be/en Huvipuistoista sen verran, että jos haluaa päästä huomattavasti halvemmalla ja pienemmillä jonoilla kuin Euro Disneyssä niin Heidepark ja Europapark on isoja ja hyviä vaihtoehtoja http://www.heide-park.de/heide-park/ , http://www.europapark.de/lang-de/Startseite/c1174.html

Re: Re: Re: Re: Kohti disneylandia

26.3.2013 klo 09:42:12
SINISAARI JUHA
Olen samaa mieltä tuosta huvipuistoasiasta, mielestäni Heidepark tarjoaa hyvän hinta-laatu-suhteen. Parilla kesäkuisella Saksan reissulla siellä poikettu. Soltaussa lähin leirintäalue kävelymatkan päässä huvipuistosta.

Tästä ollaan myös tykätty; http://www.barfusspark-egestorf.de. Tästä oli juttua joskus myös Caravan lehdessä ja sen perusteella mentiin ekaa kertaa katsomaan. Ainakin meidän nuoriso ihastui, on erilaista tekemistä huvipuistoon verrattuna. Sijaitsee sopivasti matkan varrella Heidepark:iin ajettaessa.

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 26.3.2013 klo 09:46:29
Jäi viestistä pois, että vaunun kanssa olemme mekin reissanneet. Ja taktiikkana ollut se, että siirtymät yhdistelmällä isoja teitä pitkin, sitten parkkiin kämppärille useammaksi päiväksi ja siitä sitten päiväretkiä veturilla ympäristöön.

Re: Re: Re: Re: Re: Kohti disneylandia

26.3.2013 klo 20:14:50
POHJOLA VIRPI
Disneylad on meidän kohteena oikeastaan elämyksen takia, ei niin paljon laitteiden vuoksi. Meillä kun noihin laitteisiin ei mene kuin mies ja pikkupoika :D Itse olin Disneylandista lapsena ihan haltioissani ja haluan lapsilleni saman kokemuksen. Heidepark on kyllä myös suunnitelmalistalla tuota miestä ajatellen ;)
Camping-alueilla aiotaan aina yöpyä, suunnitelmana myös jättää vaunu aina jonnekkin turvalliseen parkkiin ja siitä lähteä auton kanssa reissuun.
Sopivaa leirintä aluetta en ole vielä löytänyt disneyn läheltä, aiotaan myös mennä Pariisiin museoon ym joten ihan kamalan kauas ei viitsisi parkkeerata, mutta 70km taittuu helposti. Eli Pariisin itä puolelta pitäisi löytää turvallinen kohde, löytyykö siitä vinkkejä keltään? siellä voisi viipyä vaikka viikonkin jos mukava paikka.
Kiitos vinkeistä, tutustun niihin huomenna oikein ajan kanssa kuin töiltä ehdin.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kohti disneylandia

26.3.2013 klo 21:45:48
GRÖNROOS MATTI
Tässä yksi ehdotus leiripaikaksi.

http://www.campingchampigny.fr/en/index.php

Suosittelen ostamaan Europa Camping + Caravaning kirjan. Sillä olemme kulkeneet vaunuyhdistelmällä 17v. Nykyisin nettisstä myös löytyy, alla linkki yhteen.

http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/

Oikeassa olet, se on elämys joka pitää kokea ja nähdä, vaihka olemme seniori iässä niin uusiksi menemme kun olemme Pariisin nurkilla.

Mukavaa suunnittelua.

Re: Kohti disneylandia

7.4.2013 klo 20:00:04
KOIVISTO ARI
Tässä mielestäni hyvä vaihtoehto kämppäriksi Disneylandiin ja Pariisiin tutustumiseen.

http://www.camping-jablines.com/

Linja-autolla pääsee kätevästi n. 10km päässä olevaan Disneylandiin ja siellä taas sijaitsee juna-asema, josta pääsee Pariisiin. Kesäkuun loppuun saakka on camping-chequetkin käytössä.

Ari

Re: Re: Kohti disneylandia

1.5.2013 klo 22:03:49
LAPPALAINEN ERKKI
Hei,

Kyllä Disneyland pitää kokea. Meidän eka asuntoautomatkamme kohde oli juuri tuo Disneyland. Yövyimme parkkipaikalla ja siellä oli suihkut ja wc:t. Seuraavana päivänä hypättiin metroon ja suunnattiin kapungille näkemään Efel-torni ja riemukaari.
Tuttavamme kehui leirintäaluetta Maisons Laffitte Paris. Käypä googlaamassa, jospa teitä miellyttäis. Meilläkin on tarkoitus mennä Pariisiin uudestaan ja kokeilla tuo leirintäalue. Eka reissulla lapsemme (3) olivat 3-13v ja nyt 13-23v ja haluavat sinne uudellen..juuri sen hienon tunnelman vuoksi. Illan viimeinen show oli tosi upea. Koko pv siellä meni ..uni tuli hyvin sen jälkeen ja mikä parasta, voitiin käydä välillä autolla syömässä, kun oli niin lähellä. Ruoka nimittäin oli siellä kallista!

Oikein ihanaa matkaa teille!
Jaana ja Eki

Re: Re: Re: Kohti disneylandia

9.5.2013 klo 16:33:25
POHJOLA VIRPI
hui kun aika menee nopeasti ja koko ajan tulee jotain asiaa vielä, jotka unohtunut listasta (tai siis niiltä kymmeneltä eri listalta..huh!)
Kiitos taas vinkeistä :)

Vielä pari asiaa askarruttaa, joihin en löytänyt suosiolla vastausta. Eli toi leirintäshekki, tilaan niitä ja niillä saa siis yöpyä tietyillä aluella? koneeni ei suostu avaamaan kunn tuotaolla sivustoa, jossa näkyisi niitä paikkoja, joissa se käy. Onko niitä paikkoja paljonkin ja onko jossain karttaa tms näkyvillä kun tuon sivun kartta ei lataudu?

Toinen asia, joka hankaloittaa matkalle lähtöä. Passini vanhentuikin jo vuoden lopussa ja koska reissulle lähdetään jo muutaman viikon päästä niin en saa enään uutta passia ajoissa, jotta voisin tilata kansainvälisen leirintäkortin, tuohan siis olisi se parempi vaihtoehto, joka kannattaa ottaa euroopan matkalle?
Mietimmekin, että jos mieheni liittyisi rinnakkaisjäseneksi ja voisiko hänen nimellään tilata sen kortin vai saako sen tilata vain varsinainen jäsen? tulisi noin paljon edullisemmaksikin kuin uuden passin ja passikuvien hankinta.

Asuntovaunussamme ilmenikin inhottava vika viime metreillä, polttaa auton sulakkeet kun kytkee sen kiinni autoon. Vaunu on huollettavana nyt, mutta eivät vielä löytäneet siihen syytä :/

Re: Re: Re: Re: Kohti disneylandia

9.5.2013 klo 18:22:01
HAAPANEN TIMO
Meinaatko lähteä ilman passia reissuun?

Mun mielestäni sekit määrävät liikaa matkan kulkua. Aika usein niitä täälläkin tavaratorilla sitten myydään kun ei ole sekkipaikkoja ollutkaan sopivasti matkan varrella.

@timppa


Re: Re: Re: Re: Re: Kohti disneylandia

9.5.2013 klo 18:28:38
POHJOLA VIRPI
On mulla passi,mutta se on voimassa vain marraskuuhun eli ei sitä vaadittua vuotta..onko se kansainvälinen leirintäkortti pakollinen joissain paikossa vai voiko sen korvata passin antamalla?

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 9.5.2013 klo 18:34:33
ajatushäiriö, liian paljon uutta asiaa :D
olenhan minä lukenutkin,että jotkut tuon vaativat :) koitan vielä hakua ja perehtyä paremmin asiaan, soittelen huomenna asiakaspalveluun tuosta, että voiko rinnakkaisjäsen ottaa tuon krtin vai pitääkö olla varsinainen jäsen sitä varten..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kohti disneylandia

9.5.2013 klo 20:23:48
HAAPANEN TIMO
Ei kortteja vaadita muualla kuin Ruotsissa CKE- kortti joissain paikoissa ja se kelpaa passin sijasta aika monessa paikassa ympäri euroopan.

Passi käy respaan hyvin.

@timppa

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kohti disneylandia

9.5.2013 klo 21:21:08
POHJOLA VIRPI
eli sen haen sitten,kiitoksia taas :) luin keskusteluja tietulleista ym ja sain yhdeltä sivustolta käsityksen,että mm öresundin sillalle pitäisi ostaa lippu etukäteen,eihän tämä pidä paikkaansa? Ei olla mitään muita kun lähtölippu ostettu laivalle ja olettaen,että kaikki silta-, tie- ja lauttamaksut voi maksaa paikan päällä niin Ruotsissa,Tanskassa,Saksassa kuin Ranskassakin. Onpas tämä ensimmäisen ison matkan suunnittelu epävarmaa ja jännää :) luin myös navigaattoreista keskustelun ja huomenna haen kunnon navin :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kohti disneylandia

10.5.2013 klo 12:16:09
TOIVONEN MARTTI
Ei tarvi lippua ostaa etukäteen millekään pikkuylitykselle, kyllä ne siellä paikan päällä ottavat rahansa.

Leirintäkortti ei ole mitenkään pakollinen (tai edes oikeastaan hyödyllinen) joten älä siitä ota paniikkia.

Campingshekkien ostaminen on kaksipiippuinen juttu, jossain voi vieläkin saada niillä alennuksen mutta silloin täytyy olla aika tarkka suunnitelma matkasta että voi niitä täyspainoisesti hyödyntää. Jos jää käyttämättä menee niihin laitettu raha hukkaan. ACSI-kortilla ei ole muuta alkuinvestointia kuin opaskirjan ostaminen, kortti on sen osana.

Tärkeintä olisi saada se vaunu kuntoon, toivottavasti on asiantuntija tutkimassa!
mot

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kohti disneylandia

10.5.2013 klo 13:11:10
POHJOLA VIRPI
Vaunu on tossa salossa caravan-huollossa, oikosulku on syypää ongelmiin, mutta eivät vielä ole löytäneet, että missä se oikosulku on.

Tutustuttuamme paremmin mm Europa-parkin tarjontaan, päädyimme jättämään koko Ranskan ja sen kohteet pois reissusta. Disneyland jää vielä jollekkin muulle reissulle tulevaisuuteen.
Puntaroimmekin, että josko menisimmekin suoraan laivalla Saksaan ja viettäisimme siellä n 12 vrk ja siitä sitten Tanskan ja Ruotsin kautta kotiin tai sitten ajellen Saksaan ja laivalla sieltä kotiin, ehkä se olisikin parempi vaihtoehto niin saa loppumatkasta ottaa rennosti laivalla.

Saksassa onkin vaikka mitä ja samoin Ruotsissakin! Ihania linnoja,kyliä, huvipuistoja, eläinsafarit ym. ym. toivottavasti kaikki menee hyvin ja reissusta tulee hieno!

Re: Kohti disneylandia

10.5.2013 klo 23:35:18
KOSUNEN HEIKKI
Hei!

Saksassa on paljon kaikkea kivaa lapsiperheille, tässä vain muutama niistä: Wolfsburg autostadt, Dino Park Münchehagen, Playmobil park, lisäksi suosittelen käyntiä jollain "paljainjaloin" -puistossa :-)

Re: Re: Kohti disneylandia

12.5.2013 klo 09:56:08
KOSUNEN HEIKKI
Vielä yksi paikka tuli mieleen: Rasti-Land huvipuisto! Lapset tykkäsivät siitä paljon enemmän kuin esimerkiksi Legolandista..... http://www.rasti-land.de/

Re: Re: Re: Kohti disneylandia

12.5.2013 klo 16:06:20
POHJOLA VIRPI
Kivoja paikkoja, kiitos taas vinkeistä.
Vaunun kanssa onkin suurempia ongelmia, huolto ei saanut korjattua sitä oikosulkua. Nyt toinen hlö koittaa korjata sitä ensi viikolla, mutta en uskalla edes laivalippuja varata vielä ennen kuin vaunu on kunnnossa :/ voi mälsä juttu. Autonkin ikkunan nostin päätti irtisanoa itsensä ja kuskin ikkuna ei aukea, no toivottavasti korjaamolla on aikaa korjata se ensi viikolla, tähän se lomabudjetti hupeneekin mukavasti ;)