Matkailu ulkomailla

Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna

Klaipeda, Nida, Kuurinkynnäs ja - kiitokset Le Mont St. Michel vinkistä

16.7.2012 klo 13:03:23
PAANANEN PAULI
Kiitos viimeisestä :) Ranskan reissu tuli heitettyä, ja oli erittäin onnistunut, kiitos kaikille vastanneille. Le Mont St. Michel oli todella hieno nähtävyys. ! ja tuli samalla paikattua Normandian maihinnousurannikon paikkoja kuten : Omaha, Jutah, ja ennnekaikkea, Caenin Memorial museo, sekin on nyt käyty. Hiukan lipsahti reissu sotahistorian puolelle, kun paluumatkalla osui taas sopivasti Somme ja sen hieno pääkaupunki Amiens kohdalla.

Mutta asiaan : viikko olisi aikaa ja laivaliput Tallinnaan edestakaisin maksettu.
Lähtö lauantaina. Nida , Klaipeda, ja Kuurinkynnäs kiinnostaisi. Perjantain Hesarin juttu on talteen otettu ja nyt mietityttää, josko edellämainittuun kohteeseen suuntautuisi viikon reissu, tai Liettuaan lutraamaan ? Druskininkai ? tai jokin muu, Vilnakin on jäänyt liian vähälle katsomiselle, vain kerran ollaan käyty, ja Kaunas juostu läpi yhtenä lauantai ilta-päivänä. ( Latvia on kyllä koluttu )

Nidassa on nyt juuri menossa Thomas Mann festivaalit, jotka loppuvat juuri sopivasti lauantaina, meinaan että mahtuisimme paremmin sekaan festareiden mentyä ? mutta taitaa olla kovat ruuhkat ? ja kämppärit silti täynnä ?

Ilmoistahan on tietenkin paljon kiinni kun noin rannikolle aikoo, mutta kertokaahan kokemuksia, mitään ei ole vielä päätetty, ja taas kerran , no PUUH aikaa on niin vähän !

Terveisin : Arja

Re: Klaipeda, Nida, Kuurinkynnäs ja - kiitokset Le Mont St. Michel vinkistä

16.7.2012 klo 14:49:40
MARTTILA RAIMO
Moiks
Pörräsimme kolmisen vuotta sitte Klaipedan ja Nidan suunnalla. Se oli samalla viimeinen kerta - tuli nimittäin tolkuttoman kalliiksi. Klaipedasta menimme paatilla sille kapealle niemekkeelle ja edestakainen paattihinta oli todella turistilisällä painotettu. Kapeaa niemekettä muutamien kilometrien jälkeen odotettiin meitä käsi pystyssa - oli luonnonsuojelumaksun vuoro, sekin turistilisillä höystettynä. Muutamien kilometirien jälkeen oli seuraava lisämaksun maksupaikka. Lopulta päästiin Nidaan aivan naapurivaltion rajalle asti suurinpiirtein puoliväliin nimekettä ja sen jälkeen matkanteko päättyi siihen, koska jatko olisi vaatinut viisumit ja muut rekvisiitat .... Nidassa oli leirintäalue ja olikin aivan hyvätasoinen hienoinen pihalaatoituksineen, mutta hinta oli jälleen tursitilisällä täydennetty.
Tuli kallis käynti ja toista kertaa ei tarvi siellä käydä, eikä reitillä ollut mitään erityistä nähtävääkään, sillä merinäköalatkin jäi metsien taakse. Nida muuten vaikutti suhteellisen asialliseslta kaupungilta.

Re: Re: Klaipeda, Nida, Kuurinkynnäs ja - kiitokset Le Mont St. Michel vinkistä

16.7.2012 klo 15:27:57
SILMUNEN HANNU
Hei, samoja mietteitä jopa samoilla aikatauluilla kuin Paanasilla, meillä tosin matka jatkuu siitä vielä eteenpäin...ja , kaikki on aivan auki...


Kuvista päätellen Kuurinkynnäs on todella hieno ja mielenkiintoinen paikka. Meillä osa nuorisoa saapui eilen Klaipedan leirintäalueelle ja tänään varmaan kyntäälle, että kohta tiedän lisää.


Hinnat eivät minusta hurjilta vaikuttaneet, jos mitään ymmärsin, niin asuntoauto n 30e menopaluu lautalla, ja muutamia euroja ne luonnonsuojelumaksut. Maisemathan tietty löytyvät kun poikkeaa tieltä, pyöräteitäkin siellä on kuulema reilut 50km ja kävelyreittejä vaikka kuinka.


Tuossa yksi sivusto, minkä alalaidassa linkkejä syvemmälle aiheeseen!http://plaza.fi/matkalaukku/eurooppa/liettua/kuurin-kynnas/kuurin-kynnas-euroopan-suurimmat-hiekkadyynit

Ties vaikka nähdää la laivalla, millä patilla menette?t.Kaarina

Re: Re: Re: Klaipeda, Nida, Kuurinkynnäs ja - kiitokset Le Mont St. Michel vinkistä

16.7.2012 klo 18:00:47
PAANANEN PAULI
No juu, pitänee siis paikkansa, kuulimme nimittäin myös , että kallista on, ja turisteja rahastetaan tosi härskisti, kaluston ja pärstäkertoimen mukaan.
Ajattelinkin, että tarttee tarkistaa, että vinyylissä on varmasti pitoo kun sinne lähtee, kai siellä sentään kaikki kortit käy ?
Muualla Liettuassahan on niin halpaa, että melkein hävettää !

Pari kolme vuotta Kuurinkynnäs on meillä " listoilla " ollut , aloitettiin viime kesänä jopa punkkirokotuksetkin sitä varten, josko mentäisiin Kuurinkynnäälle ( tai Ahvenanmaalle ) käymään.


10.30 lähdetään Tallink/Silja ( = shuttle ) oli ainoa millä pääsi meno-paluuna, nimittäin kuun vaihde oli muilla laivayhtiöillä paluun osalta loppuunmyyty.

Loppuviikosta alan katseleen mitä freemeteo.com sanoo Baltian säästä, niin eiköhän sekin vaikuta asiaan, mistä sitä ittensä löytää ?

T: ArjaRe: Re: Re: Re: Klaipeda, Nida, Kuurinkynnäs ja - kiitokset Le Mont St. Michel vinkistä

16.7.2012 klo 18:46:14
PIIRONEN KARI
Tuli viime kuussa käytyä tuolla Pajurio campingillä Klaipedasssa. Alue sijaitsee noin 8 km kaupungin keskustan ulkopuolella muutaman sadan metrin päässä rannasta. Hyvät pyörätiet ja bussiyhteydet kaupunkiin. Ainoa haittapuoli oli ympäri vuorokauden jatkuva junaliikenne sadan metrin päässä radasta, joka jopa meikäläistäkin, joka en ole herkkäunisin rupesi häiritsemään. Muutenihan siisti kämppäri. Itse miellyimme Kurvenai´n kämppäriin, joka sijaitsi keskellä maaseutua pienessä rauhallisessa kirkonkylässä. Kauppa ja paikallinen ravintola löytyi. Mukavat ulkoilu ja pyöräilymaastot, eikä maisemassakaan ollut valittamista. Hinnat näillä alueilla oli 20€ luokkaa sähköineen.
Kurtuvenai (3.1 MB) 
Pajurio camping Klaipeda (3.1 MB) 

Re: Re: Re: Re: Re: Klaipeda, Nida, Kuurinkynnäs ja - kiitokset Le Mont St. Michel vinkistä

16.7.2012 klo 19:24:23
SILMUNEN HANNU
Suomentakaahan hiukan että mitä tarkoittaa tässä yhteydessä tolkuttoman kallis, millaisista summista oikein puhutaan?
t.Kaarina

Re:Turistilta kuuluukin rahat pois ottaa

16.7.2012 klo 20:29:06
PAANANEN PAULI
jos paikka on sen väärtti ! Lisäksi on tuo kysynnän ja tarjonnan laki. Tuttava pariskunta oli Kuurinkynnäällä jo muutamia vuosia sitten, ja joutuivat pulittamaan kämppäriyöstä 30 eur/yö jo tuolloin ! Minusta se on aikas kova hinta , vaikka nähtävyys olisi Unescon maailman perintökohde.

Tämän kesän reissulla, Koblenzissa Saksassa, oli viimeisen päälle hieno camping ( oli uusittu sitten vuoden 1989 jolloin viimeksi siellä yövyttiin ) 27 eur / yö. Privaati venekuljetus Mosel/Rheinin yli cityyn, ja vielä ihan kämppärin rannasta maksoi 1 eur / henkilö ! Ei ollut kallista mielellään sen maksoi, oli sen verran hyvät palvelut.

Minulla on tapana kirjoitella matkapäiväkirjaan yhteenvetoja tyyliin : reissun paras/huonoin ruoka, reissun halvin/kallein kämppäri, upein/rumin maisema, jne.
Kerran olin kirjoittanut reissun halvin ja silti upein camping yö : 9 eur yö maksoi Ranskassa, ränsistyneen suuren kartanon pihaleirinnässä. Vanhaan navettaan rakennetut vessat ja suihkut, kukkoja ja kanoja, possuja, lehmiä ( oli aika muhevat tuoksut ) mutta se ikivanhan kartanon pihapiiri, puutarha, ja kaikki vanhat tavarat, koneet ja rakennukset, pylväät ja portit teki paikasta mieliinpainuvan. Jos aamulla olisi sanottu, että se tekee sitten 25 eur niin olisin maksanut ilomielin, paikka oli sen arvoinen.

Tänä kesänä olimme Normandiassa myös pihaleirinnässä 17 eur / yö. Hollantilainen naapuri sanoi, että kallista ! Minusta taas ei , maalaistalon piha, ihana normandialainen maisema, mukava isäntäväki, ja kaikki tarvittava oli rakennettu talon alakertaan kellariin ja autotalliin, melko vaatimatonta, mutta veski toimi, suihkusta tuli vettä, ja oli siistiä.

Niinkuin aikaisemminkin olen todennut eihän sitä lomalle mennä säästämään, mutta aina se ketuttaa kun turistia oikein rahastetaan aiheetta.

Oltiin keväällä Turkissa, ja oli raskasta kun ei saanut mitään ostettua, paitsi yhden vyön, ja senkin tavaratalosta. Koko ajan piti tinkiä, ja juoda viisi litraa tulikuumaa omenateetä päälle, kaupassa meni tuntitolkulla aikaa. Eikä tämmösten sessioiden jälkeenkään selvinnyt mitä ostos oikeasti maksaa ::)) Ostamatta jäi, ei turistikaan kaikkeen taivu, mitä nyt vikana päivänä, kun laukut oli jo pakattu, isäntä joutui pakon edessä ostamaan 20 kappaletta Björn Borgin kalsareita !! eli iski Sulo Vileeni ja vielä ihan loppumetreillä.

T: Arja

Re: Klaipeda, Nida, Kuurinkynnäs ja - kiitokset Le Mont St. Michel vinkistä

18.7.2012 klo 12:24:54
NIINISTÖ HANNA
Hei!
Oltiin viime kesänä Nidassa, eikä meillä jäänyt mitään ikävää hampaankoloon. Leirintäaluemaksua Nidassa pidin ihan tavallisena, eihän se erityisen edullinen ollut, mutta onhan sijaintikin erityinen. Dyynit olivat ihan leirintäalueen lähimaastossa ja leirintäalue oli siisti. "Tietullimaksu" oli silloin vähän yllättävä, kun emme olleet siitä etukäteen lukeneet, mutta ei se sen pidemmäksi aikaa jäänyt harmittamaan, sitä piti niin kuin sisäänpääsymaksuna alueelle.

Re: Re: Klaipeda, Nida, Kuurinkynnäs ja - kiitokset Le Mont St. Michel vinkistä

18.7.2012 klo 21:35:43
HAAPANEN TIMO
Tervehdys vaan kaikille! Kolmisen viikoa olen pysytellyt palstalta pois aivan vasiten. Meinasin ettei reissussa ollessa viitti täällä roikkua, eikä oikein kerennytkään. Tänään tultiin kotiin.

Nidasta vetäsen lonkalta sen luonnonsuojelumaksun bauttiarallaa 20 euroa, eikä se kämppäri täkäläisittäin kallis ole, mutta sinne se on. Lauttaan varmaan 15 euroa eestaa. Mulla on viitisen vuotta käynnistä ja hinnat ovat varmaan tuon verran nousseet.
Tietysti sielläkin pitää uteliaan vaanarin käydä, ja kuka mistäkin tykkää. Itse en siellä käyntiä ole katunut.

Druskininkain kuvia:
https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/DruskininkaiLiettua#

@timppa

Re: Re: Re: Klaipeda, Nida, Kuurinkynnäs ja - kiitokset Le Mont St. Michel vinkistä

18.7.2012 klo 22:47:29
KUJANPÄÄ MARKKU
Ihan hyvä kuvaus muuten, mutta mitä ihmettä tarkoittaa vasiten?

Re: Re: Re: Re: Klaipeda, Nida, Kuurinkynnäs ja - kiitokset Le Mont St. Michel vinkistä

19.7.2012 klo 06:54:14
PITKÄAHO JUKKA
vasiten on että vartavasten tehdään jokin juttu elikkä teko on tietoisesti tehty.
Mitä Nidaan tulee niin eipä siellä erikoista nähtävää ole,hiekkaa ja samaan suuntaan kallellaan olevia mäntypuita.Niin onhan se meripihkan myyntikeskus.

Re: Re: Re: Re: Re: Klaipeda, Nida, Kuurinkynnäs ja - kiitokset Le Mont St. Michel vinkistä

19.7.2012 klo 11:24:23
HAAPANEN TIMO
Juuri näin vasiten. Jos menette Vilnaan, niin kuvissa vinkit kämppärilta kaupunkiin menoon:
https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/VilnaKamppariltaKeskustaan?authkey=Gv1sRgCOHQiMa3kZGr-wE#

@timppa

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 19.7.2012 klo 11:32:05
Tarkastin Nidaan menon hinnat vuodelta -08.
Laiva on 32€. Luonnonsuojelumaksu 15€ Nidan kämppäri 23€ Siis kaksi+matkailuauto.

Palstahan toimii kun junan vessa :)

19.7.2012 klo 13:52:03
PAANANEN PAULI
Nyt alkoi kiinnostamaan tuo Druskininkai ?! Hienot kuvat ! Freemeteo näyttää ensiviikolle ( 7 vuorokauden ennuste ) Druskininkaihin + 26 ja jopa + 29 asteen lämpötiloja. Kuuriinkynnäälle pilvee ja tihkusadetta + 20

Oliko tuo Vilnan kämppäri City Expo messualueen camping ? jos oli, niin siellä just oltiin leirissä sen kerran kun Vilnaan poikettiin. Mentiin trollibussilla cityyn. Matka kesti yli tunnin niin kova ruuhka oli ! en tiedä mistä johtui, oli tosi kova ukkossade, olisiko se ollut syynä siihen ruuhkaan ?

Ehtisiköhän viikon reissussa tehdä lenkin Kuurinkynnään kautta, ja vähän lutrata tuolla Druskininkaissa ? Kylpylähoidoista on varmaan turha haaveilla, kun ei ole etukäteisvarausta ? hankala semmoista edes tehdä kun ei tiedä miten reissu " elää " . Kokemus on osoittanut, että usein saksalaiset ja hollantilaiset ovat varanneet kaikki hoitoajat. ( Zalagaros Unkarissa on ollut niitä harvoja kylpylöitä missä on saanut hoitoja non stoppina suoraan tiskiltä )

T: Arja

Re: Palstahan toimii kun junan vessa :)

19.7.2012 klo 16:01:42
HÄMÄLÄINEN MARKKU
Arja, jos olette tulossa Tallinnan kautta kotiin, niin poiketkaa Rundalen linnassa, (Rundāles pils) Bauskassa.
On käymisen arvoinen paikka.
http://eng.meeting.lv/regions/rundale.php
Sijainti.
http://goo.gl/maps/n5GV

Linkki sinne ja muutamaan muuhunkin testattuun paikkaan löytyy:
http://www.saunalahti.fi/hamal0