Matkailu ulkomailla

Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna

Löytyykö vinkkejä Budapestiin suuntuvalle reissulle + tässä yksi

13.6.2012 klo 19:25:48
RUOTSALAINEN JUKKA
Kovasti olen tutkinut nettiä, lukenut Saksasta kertovaa matkakirjaa ja tutkinut näitä sivuja. Paketti alkaa olla kasassa ja muistivihkoon on kertynyt muistiinpanoja kiinnostavista kohteista. Kaikesta tästä huolimatta rohkenin vielä kysyä palstalta vinkkejä teiltä, jotka ovat samoilla seuduilla kulkeneet. Yleensä vaan käy, niin, että parhaat vinkit ovat niitä, joilta täältä on kuullut / lukenut muiden kertoina.

Pääkohteemme on Budapest, Krakowa ja auschwitz. Reitti Travemundestä Itäisen Saksan reunaa pitkin, Tšekin lävitse ja joko Itävallan tai Slovakian kautta Unkariin (Budapestiin). Unkarista Puolaan (auschwitz ja Krakowa)sitten samaa reittilinjaa takaisin.

Jos haluat vinkata omasta mielestäsi mielenkiintoisen paikan, nähtävyyden tai muun mielenkiinnon kohteen, niin ilolla otetaan vastaan. Kaikki kelpaa!

Jukka
Tässä shoppaajille vinkki: http://www.premieroutletscenter.hu/

Kyse on n. 80 liikkeen "ostosparatiisista" Budapestin ulkopuolella, jossa liuta merkkiliikkeitä.

Re: Löytyykö vinkkejä Budapestiin suuntuvalle reissulle + tässä yksi

24.6.2012 klo 18:07:43
TORRI JARI
Hei

Tässä muutama vinkki lisää. Budapestissa olemme olleet Camping Romai:lla, joka nykyään melkoisen hiipunut aikaisemmasta. Toki vieressä Romain kylpylä. Hyvä kämppäri löytyi Visegrad:sta camping Papp Sziget. Itse kylä mukava pieni kävelymatkan päässä ja sieltä pääseen myös laivalla Budapestiin. Budapestissa kannattaa käväistä Palatinuksen maauimalassa Margit saarella.

Tsekeissä kannattaa piipahtaa, jos matkan varrella: Kutna Hora (lähellä Prahaa). Kiva pieni leirintä alue St. Barbara ja kaupunki on näkemisen arvoinen (Unescon kohde). Myös Ceske Budojevice ja Cesky Krumlov ovat tutustumisen arvoisia.
Puola: Krakovan lähellä oleva suolakaivos Wielicka on ehdottomasti koettava. Camping Krakowianka on hyvä ja leirintäalueen aidan takaa lähtee ratikka keskustaan. Iso kauppakeskus tien toisella puolella. Leirintäalueen respasta pystyi varaamaan kuljetuksen Auschwitchiin sekä Wielickaan. Myös Wroclaw on tutustumisen arvoinen paikka. Kämppäri urheilu stadionin vieressä, josta pääsee kätevästi ratikalla keskustaan. Myös iso puistoalue vieressä sekä Japanilainen puutarha, jossa kannattaa käydä.

Tässä muutama vinkki. Löytisi vielä paljon lisää...
-----
Käyttäjän lisäys viestiin 24.6.2012 klo 21:53:06
Siis tuo Papp Sziget camping löytyy Szentendrestä eikä Visegradista....tuo muisti kun pätkii välillä.

Re: Löytyykö vinkkejä Budapestiin suuntuvalle reissulle + tässä yksi

24.6.2012 klo 19:30:33
HÄMÄLÄINEN MARKKU
Löytyisikö tuolta jotain matkan varrelle :)

http://www.saunalahti.fi/hamal0

Re: Re: Löytyykö vinkkejä Budapestiin suuntuvalle reissulle + tässä yksi

25.6.2012 klo 21:33:33
RUOTSALAINEN JUKKA
Hei, näistähän jo löytyi paljon vinkkejä. Tuo suolakaivos tuntuu mielenkiintoiselta. Kiitos kovasti vinkeistä.

Jukka

Ps mainitsemani Budapestin liikekeskus on pitäisi olla jonkin sortin outlet - keskittymä. Itse en ole käynyt, mutta eräs tuttavani antoi vinkin paikasta. En tiedä onko siellä oikeasti edullista vaiko eikö. Täytyy käydä vilkaisemassa.