Matkailu ulkomailla

Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna

Irlantiin?

8.5.2012 klo 18:06:56
VIRTANEN JUKKA
Kesä lähenee ja matkasuunnitelmia mietitään. Mitä jos vaikka Irlantiin, siellä ei ole vielä käyty. Eikun ihan tosissaan, olisiko kellään kokemusta Irlannista? Pari kesää sitten oltiin kaksi viikkoa asuntoautolla Englannissa ja siitä jäi ihan mukava vaikutelma (paitsi säät). Kartasta pikaisesti katsomalla voisi ajatella, että menisi jollain laivalla Belfastiin ja sitten etelästä takaisin Englantiin (tai Walesiin). Mitä tahansa tietoa tai vinkkiä Irlannista otamme kiitollisuudella vastaan.

Re: Irlantiin?

8.5.2012 klo 18:57:30
TORVINEN VEIJO
Sulla on sama ongelma kuin meillä: ei ole käyty Islannissa kun ei sinne pääse vaunulla. No asiaan. Käytiin Irlannissa -09 Ryanairilla Tampereelta Dubliniin. Sieltä vuokrattiin auto (automaattivaiht.!) ja ajettiin Irlanti ympäri rannikkoja pitkin. Pohjois-Irlannissa emme käyneet ajan puutteen vuoksi, mutta se on agendalla. Parhaat maisemat ovat Etelä- ja Länsi-Irlannissa (Ring of Kerry!) sekä tietysti Koillis-Irlannissa, Galwaysta koilliseen. Keski-Irlanti esim. Galwaysta Dubliniin muistuttaa Pohjanmaata, tosin kiviaitoja ja lampaita on enemmän.
Netistä löytää halpoja ja tasokkaita hotelleja, mutta kannattaa suosia myös B&B-paikkoja, joita on joka kylässä. Ihmiset ovat tosi ystävällisiä ja heittäytyvät mielellään juttusille, ei vain pubeissa vaan myös teillä ja toreilla. Tämän ominaisuuden toteaminen tosin taitaa olla itsestä kiinni.
Olet jo tottunut vasemmanpuoleiseen liikenteeseen. Irlannissa suuri osa teistä on kapeita ja puun kylki tai kiviaidan surjä voi helposti tuunata auton uuteen kuosiin. Nopeusrajoitus on silti useimmiten 100 km/h. Vähän väliä on isoja tauluja, joissa näkyy ao. tieosuuksilla kuolleitten määrä. Tosin esim. Galwaystä Dubliniin johtaa EU-rahoitettu moottoritie.
Kadun nimiä ja talonumeroita kannattaa kuvata, jos sellaisia kylissä näkee.
Irlanti on karuudessaan kaunis, ystävällinen ja edullinen matkailumaa.

Re: Irlantiin?

8.5.2012 klo 19:02:03
HYTTILÄ ESKO
Toissa vuonna kierrettiin tuokin saari melkein reunoja myöten auto/vaunu yhdistelmällä. Mukaanluettuna Pohjois-Irlanti. Mukava ja nätti paikka. Suosittelen

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 8.5.2012 klo 19:17:44
Menimme Holyheadista Liverpoolin vierestä Beatles museon kierrettyämme Dubliniin . Sieltä Kilkennyn kautta Dooliniin (lähellä Cliffs of Moheria). Siletä Clifdeniin , Sitten Bushmillsìin jossa viskitislaamosta 300m on kiva camping kuten muutkin nimeämieni paikkojen alueet. Pois vihreältä saarelta menimme Larne-Stanraer paatilla. Huhupuhetta ettei sinne vaunulla voi mennä :)

Re: Re: Irlantiin?

8.5.2012 klo 19:18:42
HYTTILÄ ESKO
Karttanäkymä
Irkkurundi (215 kB) 

Re: Re: Re: Irlantiin?

13.5.2012 klo 12:15:02
VIRTANEN JUKKA
Kiitos vastauksista !
Eskolta vielä kysyisin, miten on lauttapaikkojen kanssa? Pitääkö varata etukäteen, vai riittääkö että ajaa suoraan satamaan?

Re: Re: Irlantiin?

13.5.2012 klo 12:19:13
HYTTILÄ ESKO
Senkun ajaa satamaan. Esim Calaisissa on enemmän laitureita kuin Suomen satamissa yhteensä. Paatteja menee hela tiden. Samoin Holyheadista menee koko aika. Pari varustamoa ainakin.