Matkailu ulkomailla

Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna

Heinä-elokuun vaihde?

13.6.2012 klo 15:35:02
SILMUNEN HANNU
Hei!

Pohdituttaa asia, että missä kolkassa manner-eurooppaa mahtaisi olla väljintä heinä-elokuun vaihteessa.

Yleensä olemme sitä ajankohtaa välttäneet kuin ruttoa, mutta nyt on "pakko" mennä tuolloin a)koska olen sattunut syntymään elokuun alussa ja b)se on ainoa ajnkohta kesästä, kun saamme kaikki lapset viikoksi kanssamme synttäreitäni viettämään.

Emme ole menossa rannalla viikoksi löhöömään, vaan tarkoitus tehdä jänniä retki'ä ja nähdä erikoisia paikkoja, Keski/Lounais-Ranskaa alkuun ajattelin, mutta on alkanut pökerryttää ajatus kaikista ranskalaisista säntäämässä lomalle juuri tuolloin. Näköjään monet hotellitkin on jo tuolloin täyteen buukattu (emme mahdu kaikki asuntoautoon, joten tuo yhteisviikko on yhdistelmä luksusta (hotelleja) ja leirintämatkailua...


Itse olemme ekalla automatkallamme 24v sitten kiertäneet Ranskan heinäkuussa, ja loppuajasta on mieleen jäänyt se, miten leirintäalueille jonotettiin, ja pois lähtiessä vahti kävi tarkistamassa, että olit oikeasti paikkasi tyhjentänyt, ja uutta porukkaa vyöryi sisään tasaiseen tahtiin. Sekä se, miten Pariisin leirintäalueelle ei mahtunut, ja poliisi ohjasi kaikki ei mahtuvat johonkin parkkipaikalla puiston laidalle yöksi, ja sitten aamulla parin tunnin jonotus leirintäalueelle, jossa meidän vaellusteltan kiilat piti panna naapurin auton alle, kun paikkamme oli niin pieni...


Toinen kerta parin vuoden takaa matkalla Albaniasta ja Istanbulista kotiin näytti sen, että koko Turlli näytti olevan liikekannalla halki Serbian ja Unkarin, mutta teiden ulkopuolella ei näyttänyt olevan kovin ruuhkaista. Paitsi Tsekin korkeimman vuoren alla olevalla parkkipaikalla, minkä takanurkkaan olimme yöllä itsemme parkkeranneet...onneksi emme halunneet aamulla sieltä pois sillä emme olisi mahtuneet....


Eli kysymys kuuluu, onko porukoilla kokemusta heinä-alokuun vaihteesta, minkälaista missäkin on ollut, onko jokin seutu/maa/alue osoittautunet olevan muita rauhallisempi ja väljempi???t.Kaarina

Re: Heinä-elokuun vaihde?

14.6.2012 klo 11:42:06
LINDBLOM ALF
Taitaa olla aika täyttä.
Mutta entisen itäsaksan puolen keskimaan leirintäalueet ovat ilmeisesti vähemmän suosittuja, sieltä aika hyvin läytyy tilaa, onhan siinä Brandenburgin järvi- ja suoaluekin.
Itämeren rannikkoalue toivoton.

Re: Re: Heinä-elokuun vaihde?

14.6.2012 klo 22:26:39
VENHO MARKKU
Me olemme samassa tilanteessa ja reissussa tuohon ruuhka-aikaan. Olemme pohtineet tuota Itä-Saksaa, mutta myös Sveitsiä. Olisikohan siellä rauhallisempaa, kun sitä pidetään ko. alueen kalleimpana maana. Ainakin saksalaiset tuntuvat välttelevän sitä. Tämä on siis vain arvuuttelua tuon Sveitsin suhteen - onkohan kenelläkään siitä tietoa?

T. Sari

Re: Re: Re: Heinä-elokuun vaihde?

16.6.2012 klo 10:27:55
KATEISTO EERO
Ehdottaisin joko Rügeniä tai pohjois-Puolaa. Paljon väkeä, mutta mukaan mahtuu.Etenkin tuo Rügen mainioine pyöräilymahdollisuuksineen viehättää. Vaikka olemme olleet sillä kahdesti silti löytyy aina uusia paikkoja ja elämyksiä.

Norijaan ?

18.6.2012 klo 22:24:11
TERVO JARI
Norjaan ? Paikat jo tiedättekin, , ,


Lääniä piisaa, rauhaa samoin . . .

Re: Heinä-elokuun vaihde?

20.6.2012 klo 13:31:02
VIRTANEN JUKKA
Miljoonat turkkilaiset vierastyöläiset lähtevät syntymäseuduilleen samaan aikaan kun lomat alkavat Saksassa eli "mustana viikonloppuna" heinä-elokuun vaihteessa. Ne ajavat tukka putkella ja parin päivän päästä on rauhallista. Muuten on itäpuolella rauhallisempaa kuin lännessä. Uskoisin, että Kreikassa on hiljaista, kun saksalaiset eivät uskalla sinne nyt mennä. Pohjois-Kreikassa on upeita paikkoja, Meteoran luostarit, Thassos-saari, Sithonian niemimaa... Kroatiassakin on aina elokuussa löytynyt tilaa. Siellähän voi tehdä esim. upeita matkoja pitkin rannikkoa pienillä puulaivoilla. Hienoja, vanhoja kaupunkeja maa täynnä. Saksalaiset ja ranskalaiset haluavat lomallaan veden partaalle. Kuivilla seuduilla tilaa löytyy. Itä-Saksan puolella monet paikat ovat vain vieläkin aika huonossa kunnossa.

Re: Re: Re: Heinä-elokuun vaihde?

14.7.2012 klo 20:36:10
NYBERG CHRISTINA
No eipä se Sveitsi ole matkailumaana yhtään sen kalliimpi kuin Suomikaan

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 14.7.2012 klo 20:38:34
Ehdottaisin kuitenkin Unkaria ja Akac-tanyan hevostilaa. Täällä on rauhallista. Löytyy majoitustiloja sekä 15 caravanpaikkaa

Re: Re: Re: Re: Heinä-elokuun vaihde?

19.7.2012 klo 18:20:22
SILMUNEN HANNU
Kiitoksia kaikille keskusteluun osallistujille, pohdinta täällä päässä on ollut pitkällistä, ja reissun suunnittelu monimutkaista!

Kolmesta viikosta vain yhdeksi lentää paikalle viiden hengen nuoriso-osasto, eikä heidän kotiinlentonsa jälkeen ole aikaa kuin viisi päivää (meidän olla kotona), joten kaukaisimmat kohteet jäivät laskuista pois. Meteorass ollaan käyty, Bulgariaa olsin kiertänyt jos aika olisi sallinut. Norjassa oltiin alkukesästä ja Rygen on niin tuttu, ettei se semmoisenaan, eikä sen järviseudunkaan kanssa iskenyt 50v juhlamatkan pääkohteeksi:) Budapest, Tatra ja itäinen Slovakia oli pitkään ehdolla yhteisviikoksi, mutta suurkaupunki ja uusi elämä koiranomistajina jäi mietityttämään, kuin se, että löysin Tatralta tosi hienon hotellin vuoristojärven rannalta, mutta kävi ilmi, että sen ravintola on niin kallis, ettei 7 hengen ruokailu olisi "kivaa" kukarolle...:)

Lisäksi haaste oli löytää lennot (halvat viidelle) ja saada aikaan yhden maan sisällä aasta beehen pätkä tai ympyrälenkki, sillä vuokra-auton palautus (nuorisoa varten) naapurimaahan maksaa aika paljon. Nyt jo tulee "ala-ikäisestä" eli alle 15v kuskista lisämaksua...ja entäs sitten hotellit...

Lamaa ei havaitse ainakaan Euroopan hotellimarkkinoilla, sillä ne ovat heinä-elokuussa järjestäen fullbooked, täynnä, loppu slut....Ja mikä määrä on euroopassa hotelleja, voi luoja että menee aikaa ja pää pyörälle. Bookingcomin kautta pääsee näkemään ne kartalta ja kun syöttelee erilaisia päivämääriä, kone kertoo varaustilanteen ja hinna....Voisin ryhtyä matkatoimistovirkailijaksi omatoimimatkalaisille, on tätä kokemusta nyt kerääntynyt jonkin verran (no vähän jo aikaisemminkin:))


Summa summarum, mihin vielä vaikuttivat pohjolan viileät ja sateiset kelit,me ajelemme rauhassa itäisen euroopan ja balttian kautta milanoon,(minne lapset lentää) ja sitten yhdessä retkeilemme sveitsin ja italian alpeilla ja nautimme pari päivää luultavimmatummin como-järvellä.

Reitti kulkee venostan laakson (messnerin museo) kautta bormioon (kuumalähdekylpylä ja alppijärvet maastpyöräretkelle), sieltä davosiin (alppipuutarha ja kiipeäminen jollekin huipulle) mistä via malan sola-retki ja juf; euroopan korkein ympäri vuoden asuttu kylä sekä murmelipolku ja sitten jos aika on jo loppunut, comolle pariksi päiväksi...


Eipä olla meillä koskaan ennen tuommoista aikataulua tehty, mutta nyt se on pakko, kun pitää varata hotellit seitsemälle pahimpaan ruuhka-aikaan, se olis ensi yön urakka, nyt tiedän mitä sieltä voi saada (vaikka tilanne muuttuu tietty koko ajan).


Onkohan joku tehnyt tuon kävelyn via malaa-pitkin, onko kuinka rankka?


Ja jos löytyy ideoita tuolle reitille, otan mielellään vastaan!


Meillä vielä pari kohdetta itäisessä saksassa matkan varrella...


Aurinkoisia päiviä kaikille!t.Kaarina

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 19.7.2012 klo 18:21:48
ps ravintolaruokailu sveitsissä voi kyllä olla tosi kallista, erehdyin keväällä syömään 30 euron stroganofin...kurssista ei ollut mitään muistikuvaa...mutta hyvää oli...:)


-----
Käyttäjän lisäys viestiin 19.7.2012 klo 20:30:43
Tarkoitan tietenkin alle 25 vuotiaasta vuokra-auton kuskista lisämaksu:)

Re: Re: Re: Re: Re: Heinä-elokuun vaihde?

19.7.2012 klo 19:59:13
LAUKKANEN MAURI
Mutta olishan se minullekin hienoo,jos pääsis?

Hei, olishan se hienoo käydä jossain,
Missä kukaan muu ei koskaan ole käynyt aiemmin...
Ja olishan se hienoo tehdä jotain,
Mitä kukaan muu ei koskaan ole tehnyt aiemmin...
Ja olishan se hienoo kuulla jotain,
Mitä kukaan muu ei koskaan ole kuullut aiemmin...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Heinä-elokuun vaihde?

19.7.2012 klo 21:25:22
SILMUNEN HANNU
Olisko, Mauri!?


Jotenkin sitä on, just ja just tietenkin, nauttinut kyllä paikoista jutuista missä on joku toinekin käynyt. Vaikka eihän sitä tiedä jos pääsisis ennen näkemättömien paikkojen makuun, josko muut ei enää tuntuisi miltään...Mut epäilen...

heko heko.
t.Kaarina

Re: Heinä-elokuun vaihde?

21.7.2012 klo 09:30:15
SAIKKONEN ERKKI
Miten ois mökki + auto kotimaassa ? Mahtuu varmasti isompikin porukka. Kukaan ei ole hukassa, aikaa ja rahaa säästyy laadukkaampaan yhdessäoloon.

Re: Re: Heinä-elokuun vaihde?

21.7.2012 klo 18:10:58
ERKKILÄ TERO
Tervehdys Hannu ja perheesi ! Uskon ,että olette missä tahansa teillä mukavaa yhdessä .... Sydämelliset Onnisttelut Sinulle merkkipäiväsijohdosta ! Olet aina ollut mulle bestis ... työmerkeissä ja nautin kertomuksistasi ! Me olemme nyt Balatonilla ja ainakin meille "ollut aina tosi ystävällinen " niin tänäkin vuonna ! Aurinkoa , uintia, hyvää ruokaa ja lepoa ..niin ja mukavia ihmisiä ! Kaikenlisäksi olemme havainneet ..turisteja vähemmän liikkeellä kuin ennen ... siis jonkinlainen lama ...näin me kokeneet ... Kaikkialla ollut tilaa , saanut ihan valita paikkoja ja sama näyttänyt olevan hotelleissa , apartementoissa ...free lappuja joka puolella !
Tiet ollut ainoa pettymys , mutta se jo seuraavan tarinan aihe !
Mukavaa lomaa Silmusen perheelle ja ...hmmm onnea uudelle vuosikymmenelleHannu !!!!!Nauttikaa yhdessäolosta !

Toivottaa se Teron parempi puolisko Hannele

Re: Re: Re: Heinä-elokuun vaihde?

21.7.2012 klo 22:27:27
SILMUNEN HANNU
Moikka Hannele, Hannu juuri minulle kertoi, että teillä on kuulema pitkäaikainen suhde :):) Hmm..työn merkeissä:)

Mutta se on kyllä minä, Kaarina, jolla on ne synttärit (Hannu tulee puoli vuotta perässä) ja joka niitä juttuja kirjoitan ja joka tänne kirjoittelen :)

Otan kyllä vastaan kaikki onnittelut ja toivotukset terveiset ja Hannu sai osansa :)


Unkarin kautta tulemme, mahdatteko tulla vastaan vai mikä on aikataulunne?


KIva kuullä, ettei balaton petä!
t.Kaarina, se melkein viisikymppinen :)

Re: Re: Re: Re: Heinä-elokuun vaihde?

21.7.2012 klo 23:53:00
KOLJONEN JOUNI
onkos tämä niitä kp-kerhon juttuja?

Re: Re: Re: Re: Re: Heinä-elokuun vaihde?

22.7.2012 klo 00:05:04
SILMUNEN HANNU
Mikä on kp-kerho??t.Kaarina