Matkailu kotimaassa

Näytä keskustelu listana Näytä keskustelu puuna

Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

11.7.2012 klo 10:36:44
LAUERMA SINI
Hailuodon Rantasumppu on ollut perheellemme raskas paikka parin vuosikymmenen ajan. Eipä ole enää. Vaunupaikat löytyvät nyt vanhan huoltorakennuksen ja takana olevan metsän väliseltä hiekkakentältä, ja edessä oleva dyynialue entisine vaunupaikkoineen on rakennustyömaa. Monessa rivissä keskeneräisiä kaksikerroksisia puutaloja, kuulema tulevia lomaosakkeita... Mitään maisemaa ei karavaanarille enää ole tarjolla, ja rantaan on pitkä matka. Vanhassa huoltorakennuksessa toimii vielä respa, mutta ravintolapalvelut on vajaan kilometrin päässä Marjaniemen kylän Luotohotellissa. Koko paikka on jotain rakennustyömaan ja rappion väliltä. Karavaanareille on tulossa kuulema joskus uusi leirintäalue uusine huoltorakennuksineen, mutta samalle takakentälle missä paikat ovat nytkin.

Leirintäalueoppaan valokuva dyynin vieressä olevine vaunupaikkoineen on täysin valheellinen ja esittää mennyttä maailmaa.

On se niin sääli. Saaren luonto on ihana ja ainutlaatuinen, mutta kyllä tämä paikka karavaanarilta on pilattu eikä tämän takia kannata vähintään sadan kilometrin edestakaista lenkkiä tehdä.

Arto Lauerma

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 11.7.2012 klo 10:40:55
... painovirhepaholainen iski: tietysti tämä paikka on ollut RAKAS vuosikymmenten ajan. Ehkä se nyt on raskas...

Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

11.7.2012 klo 14:39:23
RIIHELÄ ESA
Karavaanailu on halpa harrastus, mutta tuo on toisaalta myös ongelma: parhaita paikkoja ei kannata antaa parikymppiä yöstä tai muutaman satasen koko kesästä maksaville lomailijoille. Kalliita lomaosakkeita ostavat käyttävät enemmän rahaa myös muihin palveluihin, joten kyllä ne valitettavasti ovat meitä houkuttelevampia asiakkaita. Yrittäjillä ei ole varaa ylläpitää jotain vain periaatteen vuoksi.

Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

11.7.2012 klo 20:27:58
VÄLIAHDE JUSSI
Arto
Ekkö nää tiiä että, nämä SFC ihmiset siellä Hämeenlinnassa eivät, ole
ajan tasalla,näissä kuvioissa.Tutkimuksia (listataan) leirintäalueista julkaistaan ihan kevein perusrein kuten,1/2012 osoittaa.

Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

11.7.2012 klo 20:54:21
KOTILA SALLA
Oululaisena tulee Hailuodossa käytyä useinkin, toisinaan yövyttyäkin kuten nyt heinäkuun alkupuolella. Ankeahan tuo uusi auto-/vaunualue on, mutta jos ei sähköpaikkaa tarvitse niin auton tai vaunun näkyi saavan pistää parkkiin mukavampaan kangasmaastoon mäntyjen katveeseen. Se työmaa näkymä- ja äänihaittoineen on toki vieressä mihin tahansa majoittuu, mutta rantaan ei sentään pitkä matka ole edelleenkään.

Keittiötilat olivat naurettavassa kunnossa: vettä ei tullut, kannettu vesi valui tiskialtaasta alakaappiin, kahvinkeittimet eivät toimineet ja kaiken peitti pinttynyt rasva.

Plussaa (?): osa myöhäisistä tulijoista majoittui ilmaiseksi, sillä ohjeet maksaa yöpyminen Luotsihotelliin tai aamulla lähtiessä Sumpun respaan ei onnistunut. Luotsihotelli ei yöpymistä halunnut kirjata eikä vielä puolenpäivän jälkeenkään Sumpun respassa ollut päivystystä. Että jos tuon ja samalla paikan luokattomuuden olisi etukäteen tiennyt, olisin tainnut säästää sen 18,-...

Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

12.7.2012 klo 11:14:37
PÄTSI EERO
Parin viikon päästä olisi tarkoitus jokatapauksessa mennä Hailuotoon. Tuo rakennustyömaamelu ei oikein kiinnosta. Taitaa tuo Hailuodon saari olla sellainen, että sieltä ei puskaparkkeja löydy? Vai löytyykö?

Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

12.7.2012 klo 16:25:43
VÄLIAHDE JUSSI
Eero
Pilvin pimein, siellä niitä on.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

12.7.2012 klo 20:52:27
PÄTSI EERO
Jussi. Oliko tuo sarkasmia? Joka vuosi siellä käyneenä en ole nähnyt vaunullemme sopivaa parkkia. Muistaakseni venelaskupaikoissakin on leiriytymiskieltomerkit.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

13.7.2012 klo 00:07:11
TURUNEN HEIMO
Hailutoa vuosia kolunneena voin sanoa että kyllä puskaparkkeja löytyy.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

13.7.2012 klo 00:27:48
VÄLIAHDE JUSSI
Kyllä minäkin ihmettelen tuota Eeron kantaa.Muistaa vain olla sotkematta
paikkoja,niin hyvin mahtuu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

18.7.2012 klo 17:59:23
VÄISÄNEN JUHA-PEKKA
Ehdotan Pöllää puskaparkkialueeksi.Ite on oo siellä yöpyny mutta on sen verran syrjässä kylältä että saattaa olla rauhallinenki alue.Siellä on ainaki penskoille mukava uimaranta.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pöllä
Ajo-ohje Luovontieltä Pöllään:
http://maps.nokia.com/directions/drive/Luovontie_1,_Hailuoto,_FINLAND[65.0080179105268,24.703047713264823]/Hailuoto,_FINLAND[64.97025987728136,24.72235961817205]/@d6ce5646e88a3ba87864c280e67ce094

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

19.7.2012 klo 08:42:44
PÄTSI EERO
Moi!

Tuo on ihan hyvä vinkki. Sieltä saattaa löytyä jopa tarpeeksi tilaa yhdistelmällemme. Vaunulla on pituutta 8,5 metriä eli ei sitä ihan mihin tahansa hietikkoon kehtaa laskea, saattaa tullla "kausipaikka". Pöllässä on myös tietääkseni aika paljon kuvattavaa ja tuo mainittu hiekkaranta on lapsille "must".

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 19.7.2012 klo 08:51:51
Katsoin ilmakuvaa alueesta. Näytti hyvältä. :) Ratkaistavaksi jäi ainoastaan jätevesi/kemssa tyhjennysongelma. Hailuodon saarelta tuskin löytyy muuta tyhjennyspaikkaa kuin Sumppu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

19.7.2012 klo 11:10:15
KOISTINEN TOIVO
Pitäneekö tehä sama temppu, kun eräs vaunuilia eräänä syksynä monta monta vuotta sitten tyhjensi portapotan mereen ja huuhteli sen siinä.
Ei vaiskaan toivottavasti ei kukaan semmosta tee, En ainakaan usko. Arvelee
Toivopoika

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

20.7.2012 klo 00:59:07
VÄLIAHDE JUSSI
ToivoPoika
Älä ole poika noissa asijoissa. Kunnon karavaanari ei tee tommoista,
jos on käytetty porttapotissa jotain kemiallista ainetta,mutta puhdas virtsa
on ihan toinen kysymys.Suoraan veteen ei sitäkään pitäisi tehdä.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

20.7.2012 klo 22:56:03
KORSIJÄRVI SEIJA
Hailuodossa Ranta-Sumpun alueella ollaan ja on paljon muitakin...Ilmeisesti nämä tulevat matkailijapaikat paranevat päivä päivältä ja asiallisesti meitä varoitettiin vielä upottamasta autoamme pehmeään hiekkaan kun sepelialueet ovat kantavampia :) Täytyy sanoa että minä ainakin olen täysin tyytyväinen tähän kun tulimme Norjan syksystä Suomen kesään. Muistissa on vuosikymmenten takainen jenkkiauton upottaminen tuonne hiekkarantaan ja apua tarjoamaan tullut pariskunta osoittautui Börje ja Margareta Tengströmiksi :) Hyviä ohjeita illan aikana antoivatkin silloin aikas tuoreille karavaanareille kun tämä touhu edelleen jatkuu ja tuntuu että aina vaan paranee :) Palveluissa tällä hetkellä olisi paljon "opastettavaa" mutta ystävällinen tyttö ainakin oli respassa, saunaan emme enää päässeet kun kello 20:n jälkeen ei ole enää saunan lukitsijaa...Suihkuista tuli riittävästi lämmintä vettä eikä mitään kruunuja tarvittu! Joten, hyvillä mielin joka tapauksessa!

-----
Käyttäjän lisäys viestiin 21.7.2012 klo 21:50:59
Pakko lisätä päivän kokemuksia tuosta Hailuodon alueesta...Iltapäiväauringon paisteessa lähdin kameran kanssa tutustumaan tarkemmin ranta-alueeseen. Tällä hetkellä vastaanottona toimivan rakennuksen päädystä pääseen suoraan uimarannalle taikka luontokäävelylle pitkin hiekkadyynejä, matkaa Marjoniemen kärkeen noin 800 m. Marjoniemessä majakkaan tutustumisen lisäksi tarjolla niin luontokeskuksen kuin Luotoravintolankin palveluja. Totta on, että Ranta-Sumpun alueelle ns. kantavammalle pohjalle rakennetaan paraikaa lomaosakkeita joissa myyntiesittelykin oli päivän aikana. Upea paikka lomailla joka tapauksessa hienon hiekkarannan ja aavan meren tuntumassa. Varsinaiset dyynialueet kuulemma tällä hetkellä suojelukohteina ja minä ainakin olin hyvin tyytyväinen rakennettuun reitistöön jossa vähän väliä oli vielä levennettyjä taukopaikkoja penkkeineen, kulkeminen onnistuu hiekkaan uppoamatta niin pyörätuolilla kuin lastenvaunjenkin kanssa. Poislähtiessämme jututimme vastaanottovirkailijaa joka pahoitteli alueen keskeneräisyyttä ja hänen kertomansa mukaan karavaanareille tarkoitettu alue uusine huoltorakennuksineen, saunoineen yms. valmistuu viimeistään 2014. Meille alueen tämänkin hetkiset palvelut kyllä riittivät :) ja palaamme varmasti mikäli "elonpäiviä" riittää.

Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

27.7.2012 klo 17:30:10
PUUSTINEN ESKO
Hailuodon caravan parkki,on tulevaisuudessa hieno paikka,kunhan hieno hiekka saadaan nurmetettua. Olimme tällä viikolla parkissa, hiekkaa oli varpaissa ja auto sisällä aivan riittämiin. Eikös lomalla pidä kokea kaiken laista,plussana voin todeta ettei hiekka ollut sepeliä. Minä ainakin palaan tarkistamaan parin vuoden päästä onko saatu nurmea aikaan.

Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

4.8.2012 klo 09:02:35
PÄTSI EERO
Terveiset Hailuodosta. Viisi yötä oltiin Sumpussa ja viihdyttiin yhtä hyvin kuin aikaisempinakin vuosina. Palvelujen taso oli lähes sama kuin aikaisempinakin vuosina, jotka ovat paikalla käyneet tietävät tason. Ranta on edelleen hyvällä etäisyydellä. Frisbee-golf-radan koreista oli kuusi varastettu talven aikana, uusia ei oltu hommattu. Pihalla oli yksi iso(kontti) ja muutamia pieniä jäteastioita täynnä. Ehkä olleet tyhjentämättä pitemmän aikaa hajusta päätellen. Keittorakennuksen viemärit olivat tukossa. Useampikin matkailija joutui pesemään astiansa suihkutiloissa. Näkyipä eräs mies pesevän kirjolohiakin käsienpesualtaassa. Respassa ei päivystystä kaikkina päivinä, lähin päivystys Luotsi-hotellissa. Ovenkahvan nykijöitä k.o.päivinä paljon. Huoltorakennuksen vieresssä on edelleen kyltti, joka ohjaa matkailuautot ja vaunut ajamaan suoraan....rakennustyömaalle. Sen olisi voinut poistaa. Aika moni myöhään tulija cruisaili rakennustyömaalla turhaan. Potentiaalia paikalla olisi hyvinkin paljon, jos alue saataisiin kuntoon: Hiekat nurmelle ja sepelit asfaltille. Sekä uusi huoltorakennus, joka on kuulemma tulossa...sitten joskus. Caravan-alueen "ruudut" ovat liian lyhyita ja kapeita vaunuille, jos haluaa jättää auton vaunun lähelle. Hyttysiä ei ollut eikä myöskään puiden tuomaa suojaa auringolta.TV-singnaalia ei ollut tai oli heikko, myös muilla oli samaa ongelmaa. Masto, josta signaali tulee on Kiimingissä, eli etäisyyttä sinne on aika paljon. Hiekalle ei kannata ajaa, muutama kulkija sen teki ja jatkotoimenpiteet sen mukaiset:Lankkuja, lautoja,työntöapua jne. Ensi kesänä uudestaan, toivottavasti jotakin kehitystä on tapahtunut.

Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

30.5.2013 klo 18:08:27
LAANINEN ANTTI
Noniin, ei tullut huomattua palatessa Pohjoisesta että Sumppu on tuhottu täältä foorumilta.

Reteesti tuli maksettua pari yötä valmiiksi ja sitten vasta nostettua kytkintä vanhan respan edestä, vaan huomatakseen että jotain prkleen parakkeja rakennettu vanha alue täyteen, ohessa kuva. Vasemmalla on se vanha penger jonka takana oli lähin rivi rantaa ennen paikkoja. Kuva otettu siitä mäntyjen reunasta jossa oli kauimmainen paikka respasta katsoen.

Alkushokista kun toivottu, auto parkissa 150m penkereestä, aluetta levennetty tänne metsään, niin on tää nytkin ihan "yövyttävä". Ei suinkaan enään kohde jonne ajaa saaren läpi, mutta kun nyt tuli ajettua niin pari yötä menee. Tosin tämä on se alueen joutsenlaulu, eli tuskin tullaan tännen enään.

Lomaosakkeita tosiaan ovat nuo rakennukset.
DSC_2072.jpg (342 kB) 

Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

31.5.2013 klo 10:09:30
HYTÖNEN RAIMO
Hyvä tietää. Eipähän tarvitse enää vaivautua.

Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

31.5.2013 klo 10:55:24
SILMUNEN HANNU
Voiko siellä yöpyä vapaasti jossain muualla,vai onko tuo ainoa sallittu paikka? Hailuoto kai itsessään on hieno saari?t.Kaarina

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

31.5.2013 klo 16:27:28
HYTÖNEN RAIMO
Ei siellä ole muita leirintäalueita. Toki muuallakin voi yöpyä, jos se vain sopii paikallisten pirtaan. Hyviä alueita (ilman palveluja) kyllä löytyy, mutta paljon on myös suojelualueita.

Äkkipäätään ajatellen tulee kolme aluetta, joita voisi harkita (puskaparkki)yöpymiseen:
1) Marjaniemen alue (siellä on myös ravinteli),
2) Pöllän alue ja
3) Sunikarin alue

Noissa paras pysytellä tieurien tuntumassa, sillä muutoin vaarana on pehmeään hiekkaan juuttuminen.

Ehkä paras vaihtoehto on kysyä yöpymisestä paikallisilta asukkailta. sellainen voi löytyä edullisesti jonkin maalaistalon pihapiiristä, ja mahdolisesti vielä sähkön kera. Hyvällä onnella voi päästä saunomaankin, joka on jo suorastaan luksusta. Tietysti asiallisesta yöpymispaikasta on syytä tarjota myös asiallinen korvaus.

Itse saaressa tai sen asukkaissa ei sinänsä ole mitään vikaa - ihan mukava paikkahan se.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

31.5.2013 klo 18:18:59
KIVIMÄKI ESKO
Hailuodon keskustassa löytyy "sinisen pyörän kievari" joka tarjoaa myös karavaanareille mahdollisuutta majoittua pihapiirissä tosin kun kysyin asiaa niin toivoivat etukäteisvarausta.
Laitoin tuohon kuvat vuodelta 2011 ja 2012 voitte vertailla maisemaa
Marjaniemi (96 kB) 
Marjaniemi (3.0 MB) 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

20.1.2014 klo 15:11:49
VALO MIKKO

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

20.1.2014 klo 23:56:58
VÄLIAHDE JUSSI
No eihän sitä OMC Hailuotoajoakaan ole enään vuosikausiin siellä järjestetty.
Kyllä se matkailuimitsi sieltä on kauvaksi kadonnu samoin kuin,koko Oulusta.
Täällä ei osattu suojella vanhaa arkkitehtuuria esm.
Ainolan puisto ja Puutuira viimeisenä hävitettiin kivikukko aseman läheltä.
Miten on tuon MeriOulunkinimitsin kanssa?Sekin on huonossa hapessa,
mielestäni.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

10.8.2015 klo 18:52:19
JUNTUNEN RIKU
Onko Marjoniemen kalasatamassa mahdollista yöpyä puskaparkissa? Entä muualla?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

11.8.2015 klo 00:50:31
TURUNEN HEIMO
Kalasatamassa voi yöpyä kun maksaa. Paikalliset ainanakin olivat varmoja ettei leirintäalueesta enää mitään tule. Karsea paikka kun kävimme katsomassa. Vieressä loma-asuntoslummi, oikea sumppu tosiaan.
Me yövyimme pihaparkissa ilmaiseksi.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

11.8.2015 klo 01:23:43
HYTÖNEN RAIMO
Loppuun kaluttu luu jo aikoja sitten. Viimeisestä käynnistä on jo vuosia, ja jo silloin oli nähtävissä ettei siitä mitään tule. Eikä tullut.

Sinänsä sääli, sillä paikkanahan Hailuoto on ihan jees.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rantasumppu, Hailuoto - hyvästi iäksi?

11.8.2015 klo 08:32:21
JANHONEN MATTI
Kävin kerran Ei tule ikävä.